facebook

Росія 15 років готувалася до війни: Буданов розповів про перше заплановане вторгнення

За даними ГУР Міноборони, РФ планувала розпочати повномасштабні бойові дії в Україні ще в березні 2021 року.

Пише - джерело.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов стверджує, що війна, яку розв’язала РФ проти України у 2014 році, була неминучою. У Кремлі її планували ще задовго до Революції Гідності та втечі експрезидента Януковича.

Про це він розповів в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову.

За словами головного військового розвідника, Росія почала готуватися до агресії проти України ще від 2007 року.

“2014 року вони скористалися зручним для них моментом, і в принципі далі ми все бачимо, як воно рухалось. Але вони в той час саме скористались моментом… Не було би подій 2014 року, це б нічого не змінило. Війна між нами була неминучою”, – наголосив Буданов.

Читайте також:  Прикарпатському військовому, який втратив ноги, в США повертають і зір: в оці знайшли шмат гуми

За даними ГУР Міноборони, повномасштабне вторгнення в Україну Росія планувала у березні 2021 року. Проте плани РФ були викриті.

“Тоді було прийнято рішення оприлюднити всі ці матеріали для розуміння іноземних партнерів, і з їх допомогою дипломатично якось цьому завадити. В принципі це вийшло”, – розповів Буданов.

Однак, за його словами, росіяни продовжували підготовку до вторгнення, не залишивши ті місця біля кордонів України, в яких вони почали концентруватися між лютим і квітнем 2021 року.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін на початку 2021 року відмовився зустрічатись з президентом України Володимиром Зеленським та назвав його “пособником нацистів” через санкції проти кума голови Кремля Віктора Медведчука.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: