facebook

Російський шпигун намагався проникнути в “Азов”, але невдало, – СБУ (фото)

Служба безпеки України присікла проникнення агента ворога до лав Сил оборони. У Києві затримано російського шпигуна, який намагався влаштуватись в бойовий спецпідрозділ полку “Азов”. Про це повідомляє пресслужба СБУ в п’ятницю, 16 вересня.

Пише - джерело.

“За даними слідства, затриманий виявився мешканцем Донецької області, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації “ДНР”. Там він входив до складу підконтрольних РФ так званих “1 і 2 армійських корпусів”. Зокрема, проходив службу в загоні спеціального призначення “республіканської гвардії ДНР”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до 2018 року шпигун брав активну участь у бойових діях проти української армії на сході України. Згодом бойовик покинув своїх ватажків та поїхав до Росії. Там його було завербовано російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності. Щоб виконати завдання, зловмисника було перекинуто з території Росії до України до початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого.

Читайте також:  Плантація коноплі на Прикарпатті: суд обирає запобіжний захід підозрюваним (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)


“У разі проникнення до лав ЗСУ він міг передавати своїм російським “кураторам” дані про місця дислокації та переміщення наших військ, а також кількість особового складу та техніки. Співробітники СБУ своєчасно викрили та затримали агента на етапі проходження відбору до “Азову”. Наразі йому повідомлено про підозру за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) ККУ та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – наголосили у пресслужбі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: