facebook

Російські прикордонники затримали нацгвардійця-дезертира

У Росії на кордоні було затримано 23-річного українського військовослужбовця, який не повернувся у свою частину після відпустки. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на начальника пресслужби Східного територіального управління Нацгвардії у Харкові.

Пише - джерело.

“Військовослужбовець за контрактом, що був затриманий в Росії, проходить службу у військовій частині 3017 та з 15 січня по 29 січня знаходився у щорічній основній відпустці без виїзду за кордон. Він мав повернутися до військової частини 30 січня 2020 року”, – зазначив він.

Зауважується, що про затримання українця повідомила прикордонна служба ФСБ Росії. Під час затримання у нього не було при собі документів, що посвідчують особу.

Читайте також:  Українські бебі-бокси оновили: що тепер входить в пакет новонародженого

Нині Росією проти українця порушено кримінальну справу за ч.1 ст322 КК РФ (незаконний перетин кордону). Також справою нацгвардійця займається ДБР.

Раніше повідомлялося, що в Україні набув чинності Закон “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби”, який стосується дезертирства. Які норми передбачає документ, читайте за посиланням.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: