facebook

Роми попросили автобус, щоб переїхати з Франківська до Хмельницької області

До інспекторів звернулися мешканці Закарпаття ромської національності, з проханням надати їм автобус.

Про це у вівторок, 5 травня, під час оперативної наради у міського голови Руслана Марцінківа повідомив директор КП «Муніципальна інспекція «Добродій» Михайло Шутак, пише Репортер.

Пише - джерело.

“Вони сказали, що мають будинок у Хмельницькій області, – говорить Шутак. – До нас звернулися три сім’ї – 8 дорослих ромів і 11 дітей. Це вже не вперше, коли вони звертаються до нашого патруля, з таким проханням. Живуть на вулиці Лепкого, їх виганяють з квартири, грошей вони, звичайно, не мають, тому просять надати їм автобус”.

Марцінків відповів, що цього разу потрібно написати заяву і все має бути офіційно. Але допомогти треба в будь-якому разі.

Читайте також:  Сусіди – проти: як франківських ромів зустріли на Хмельниччині (фото)

“Вони не всі, чесно кажучи, вміють писати, не всі грамотні, – каже Шутак. – Я проконтролюю ситуацію і ми зробимо все можливе, щоб їм допомогти”.

Руслан Марцінків ще раз наголосив на тому, що все має бути офіційно.

Нагадаємо, наприкінці квітня Руслан Марцінків доручив правоохоронцям вивезти з міста на Закарпаття людей ромської національності. За його словами, поліцейські не впоралися із завданням. На це керівник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Ігоря Влізло повідомив, що 12 осіб відмовилися виїжджати з міста.

Під час оперативної наради також повідомили, що правоохоронці вивезли з Івано-Франківська десятьох людей ромської національності. На кордоні їх передали закарпатській поліції. Однак Марцінків впевнений, що «треба другу ходку робити». Пізніше, Аваков повідомив про відкриття кримінального провадження за заявами Марцінківа.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: