facebook

Рішення про надзвичайний стан можуть розглянути завтра – ЗМІ

Рішення про введення надзвичайного стану в Україні можуть розглянути вже у вівторок, 24 березня.

Пише - джерело.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на співрозмовників в Офісі президента.

Найбільш активним лобістом запровадження НС є міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він уже навіть публічно виклав своє бачення тотального карантину, на який має перейти країна.

Частина громадянського суспільства бачить у цьому спробу глави МВС узурпувати фактично безконтрольну владу в руках підконтрольних йому силових структур.

Журналісти пишуть про наради президента Володимира Зеленського з керівниками відомств.

“Це не так, що всі сидять і звітують президенту по черзі. Ні, це реальна розмова, де всі озвучують проблеми, намагаються їх гуртом вирішити. Часом розмови бувають дуже складні.

Наприклад, щодо надзвичайного стану. Зеленський вагається у цьому питанні та просить всіх про додаткові дані, показати досвід інших країн, проаналізувати, що і чому робилось, що дасть нам НС, у чому може заважати”, – розповідає учасник наради.

Читайте також:  В Україні хочуть ввести карантин вихідного дня, а школи відправити на дистанційне

Якщо Зеленський таки наважиться, надзвичайний стан буде швидше за все реалізований також через уряд.

За законом, пропозицію президенту щодо запровадження НС має надавати РНБО. Але у випадку пандемії це може зробити і уряд. Саме такий варіант на Банковій бачать пріоритетним, хоча можливий і варіант із РНБО.

Локомотивом у питанні введення надзвичайного стану виступає міністр охорони здоров’я Ілля Ємець, який з самого початку висловлює позицію жорсткого сценарію.

На Банковій вважають логічним, що НС вимагає профільний міністр.

Крім того, він – не Аваков. Ємець позбавлений достатнього політичного досвіду і може не розуміти всіх політичних наслідків таких заяв. Його тяжко звинуватити у намаганні узурпувати владу, пишуть журналісти.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: