facebook

РФ вже почала новий наступ: окупанти атакують два міста і підуть ще на три – Андрусів

РФ вже почала новий наступ: окупанти атакують два міста і підуть ще на три

Пише - джерело.

Окупанти зараз посилили атаки на Донеччині і можуть зробити їх більш масштабними. Проте вони навряд чи підуть у наступ на запорізькому або київському напрямку.

Російські загарбники уже почали новий наступ в Україні, він триває більше тижня. Попри очікування наступу великих масштабів, країна-агресорка спромоглася лише посилити атаки у кількох місцях на Донбасі.

На більший тиск на фронті Росія не здатна. З нинішньою ситуацією українські військові поки що справляються. Про це розповів ексрадник міністра внутрішніх справ та голови Офісу президента, військовослужбовець ЗСУ Віктор Андрусів в інтерв’ю Главреду.

Окупанти почали додаткові атаки на два міста на Донеччині – Вугледар та Авдіївку.

“Насправді, цей наступ триває уже більше тижня. Нічого екстранового не буде – росіяни тиждень тому почали додатковий наступ на Вугледар і Авдіївку, а також рух на Куп’янському напрямку. Наразі ми з цим наступом справляємося, і нічого іншого не буде”, – каже Андрусів.

Зараз біля цих міст тривають бої, окупанти постійно штурмують. Країна-агресорка стягує туди більше військ, завдання яких – підтримувати темп атак. За словами Андрусіва, можливо буде більший масштаб цього наступу і ще на кількох напрямках на сході. Проте він переконаний, що на інших напрямках загарбники наступати не зможуть.

Читайте також:  Найближчі два-три місяці війни будуть вирішальними — росія готується до «певної дати»

Андрусів зазначає, що зараз для РФ є кілька ключових напрямків на фронті. Крім Вугледара та Авдіївки, вони можуть наступати на ще три міста.

“Перший (ключовий напрямок – ред.) – Купʼянськ, який їм треба повернути через те, що це важлива логістична артерія. Другий – взяти Бахмут до 24 лютого, щоб зробити з нього супервидатну перемогу. Хоча, в принципі, Шойгу відзвітував про захоплення кількох нещасних сіл як про мало не завоювання половини України. Третій – повернутися до Лимана, а також захопити Вугледар та Авдіївку”, – зазначає військовослужбовець ЗСУ.

Для наступу на запорізькому або київському напрямку в окупантів недостатньо сил, переконаний Андрусів. Крім цього, атаки на цих напрямках не вписуються у жодну військову логіку – незрозуміло, для чого окупантам зараз це потрібно було б робити, додає військовий.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: