facebook

Резніков пояснив, де залучений мільйон мобілізованих військових

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, чому зі значною перевагою в людській силі Україна не йде в масштабний контрнаступ.

Пише - джерело.


За його словами, мільйон військових, які нині мобілізовані й захищають Україну, не стоять безпосередньо на фронті. Всі вони обороняють кордони, міста, блокпости тощо.

Про це Резніков розповів в інтерв’ю Українській правді.

Міністр зазначив, що сьогодні лінія фронту складає 2500 кілометрів. Він наголосив що від часів Другої світової війни такого фронту “не було ніде в історії людства взагалі”.

“А тепер не забувайте, що треба резерви тримати, треба ж давати людям відпочити. Ми несемо, в тому числі, і втрати, на жаль”, – зазначив Резніков.

Очільник Міноборони наголосив, що українські військові мають обороняти і білоруський кордон, і Київ, і Одесу, і інші міста.

Ми ж розуміємо, що якщо з Білорусі вже напад був, то він може бути повторений? Значить, цю лінію кордону треба захищати, там мають бути військові підрозділи. Київ треба захищати? Треба. Одесу треба захищати? Треба. І так далі. От ви берете весь цей сектор оборони і розтягуєте по всій лінії 2500 кілометрів”, – пояснив Резніков.

За його словами, Повітряні сили України також не розташовані фактично на лінії фронту – вони на своїх місцях захищають міста, куди б’ють окупанти. Крім того, українські військові присутні по всій Україні, на всіх блокпостах та кордонах.

Читайте також:  Байден назвав Путіна “м’ясником”, Макрон цього не схвалює

“Плюс Повітряні сили наші, вони не знаходяться формально на лінії фронту, на передку, але вони кожен на своїх місцях і захищають міста, куди прилітає. А Нацпол, який несе службу по всій території України? А блокпости, які мають боротися в тому числі з ДРГ… А прикордонники, які вздовж цього кордону несуть службу… От і маєте”, – поянив міністр.

Резніков зазначив, що “не можна цей мільйон мобілізованих поставити в якомусь конкретному, найбільш небезпечному напрямку і перемогти ворога”.

Крім того, очільник Міноборони зазначив, що кількість гармат, танків, літаків, артилерії, ракет, систем залпового вогню і снарядів у росіян “багатократно, в 10-15 разів більше, ніж у нас”.

“Історично в них стабільно мільйонна армія була. Уявіть собі, скільки вони накопичили на складах і арсеналах, і весь цей непотріб вони зараз везуть до нас. Вони діють за своїми, ще радянськими системами наступальних операцій. І це означає, що вони займаються “нанесенням ураження по площі”, тобто на один взводний опорний пункт, а це, умовно кажучи, ділянка 400 на 300 метрів, вони можуть випустити 152-міліметровою, 122-міліметровою артилерією до 6 тисяч пострілів за пару годин”, – сказав Резніков.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: