facebook

Раніше була в’язниця: у підземеллі франківської ратуші проводитимуть тематичні екскурсії (відео)

У інтерактивному підземеллі у міській Ратуші Івано-Франківська гіди проводитимуть екскурсії. Крім того, у підземеллі є місця для майбутніх театральних вистав та заходів.

Пише - джерело.

Цю частину серця міста, каже директорка Центру розвитку міста і рекреацій Руслана Василюк, теж вирішили зробити доступною для усіх охочих. Для всіх охочих відкриється багато цікавої інформації з історії міста, його легенди і пікантні історії.

Раніше тут була в’язниця. У ній відбували покарання Іван Франко та Василь Баюрак, який є наступником Олекси Довбуша, пишуть Версії з посиланням на РАІ.

«Довбуш тут не сидів, але, на жаль, опришки тут сиділи і навіть декого тут страчували. У документах навіть була така посада, як кат. І є навіть інформація, що тут ніч або декілька сидів Іван Якович Франко».

Читайте також:  На Прикарпатті відновили ремонт дороги, яка з’єднує три області (ФОТО)

Частина підземелля, розповідає Руслана Василюк, буде відведена на проведення різноманітних подій.

«Ми подумали, що тут не має бути якась банальна експозиція з історичними фактами. Це має бути живе місце з інтерактивними подіями. Один із центральних залів, ми не задіюємо в експозицію, а залишаємо вільним і відкритим. Для того, щоб це була площадка для проведення подій».

Над проєкт працювали близько двох місяців. На його реалізацію витратили близько 100 тисяч гривень. Усі ці кошти були зароблені Центром розвитку міста і рекреацій.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: