facebook

Рада ухвалила закон, який мав скасувати заочну форму навчання: нардеп зробив важливе уточнення

Щоб вступити до ВНЗ, абітурієнту треба буде скласти ЗНО або пройти вступні тести.

Пише - джерело.

Верховна Рада України ухвалила закон, який регулює вступ до ВНЗ наступного року. Згідно з ним, реформування зазнають вечірня і заочна форми навчання.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як зазначається, законопроєкт підтримали 285 народних депутатів. Відповідно до документу, від наступного року в вищих навчальних закладах не проводиметься набір вступників для здобуття ступеня вищої освіти молодшого бакалавра.

Пізніше нардеп додав, що згідно з рішенням Комітету з освіти Ради, всі норми щодо заочної форми були вилучені із законопроєкту. Таким чином, наразі заочну форму навчання у вишах від наступного року не скасували.

Читайте також:  Батьків попередили: Які довідки потрібно надати перед школою та дитсадком

Щоб вступити до ВНЗ, абітурієнту треба буде скласти ЗНО або пройти вступні тести. Для зарахування треба скласти іспит з української мови, математики, історії України та одного предмету на вибір.

Окремо зазначається, що здобувачі освіти, які завершують здобуття кожного рівня повної загальної середньої освіти 2021/2022, 2022/2023, 2023/2024 навчальних років, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Для учнів, які завершують здобуття початкової середньої освіти 2024 року, проводиться державна підсумкова атестація в режимі пілотування.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: