facebook

“Пийте чай”, – у Коломиї помер чоловік, якому медики рекомендували залишатися дома

“Тиждень тому, в п’ятницю 27 березня помер наш батько, дідусь Тимура, а половина нашої родини зараз знаходиться в різних лікарнях Західної України. Це страшна історія, яка досі триває.”
Цю історію написав у своєму профілі на Фейсбук Дмитро Соболь.

Чоловік розповів, що кожного дня бачить рекомендації від МОЗ не займатися самолікуванням, телефонувати до сімейного лікаря, пацієнт загинув, бо звернувся дуже пізно, не мовчіть про симптоми..

Пише - джерело.

“Так ось, хочу з вами поділитися деталями історії, яка розповідає не про рекомендації МОЗ, а про їх дії. Сподіваюся це посприяє тому, що б ви подзвонили своїм батькам, запитали, як у них здоров’я і у випадку якихось симптомів не мовчали, – пише Дмитро.

Хронологія подій: 20 березня вранці ми дізналися від батьків:
– у мами третій день температура 38 і сильний кашель
– у батька температура незначна 37 з копійками вже п’ятий день
– у них був контакт з сім’єю з їх села Вовчківці, члени якої повернулися напередодні з Італії і «сидять вдома» з високою температурою

1. Наш головний крок по всіх рекомендаціях був – звернення до сімейного лікаря. Сімейний лікар по телефону проконсультувала батьків, при цьому запевнила їх, що в їхніх симптомах немає нічого страшного і порадила пити чай і більше води. Прийняти вона їх не може, так як хворіє сама вдома. У госпіталізації, на її думку, не було необхідності, тому що симптоми незначні.

2. Наступний крок – дзвінок в 103, де нам відмовили в госпіталізації, телефонуйте до сімейного лікаря.

3. Батьки звернулися до своїх знайомих і поїхали в інфекційну лікарню, де їх погодилися прийняти. Лікар їх послухав і дала висновок:
– у мами сильні хрипи, прописала антибіотики, лягає в лікарню не обов’язково, ви можете антибіотики приймати вдома,
– тато здоровий.

Батьки вирушили додому … ні аналізів, ні рентгена, нічого!

4. Ми звернулися за всіма можливими гарячими лініями в обід 20 березня, це: – гаряча лінія «НСЗУ» – гаряча лінія «Covid-19 в Івано-Франківській області» – гаряча лінія «МОЗ».

Всі говорили одне і теж: «Ви зробили все правильно, ваших батьків повинні особисто оглянути і потенційно госпіталізувати, спілкуйтеся з сімейним лікарем ».

На наші коментарі, що цього не відбувається, сімейний лікар сама хворіє вдома і не може оглянути батьків, а інших лікарів немає, але нових рад від гарячої лінії не було: «Дзвоніть до сімейного лікаря. Ми працюємо за чіткою інструкцією і такого у нас не прописано».

Упевнений, всі лінії записуються і можна підняти всі розмови, де ми в тому числі говорили про потенційно інфікованої сім’ї, члени якої повернулися з Італії.

5. Завдяки нашій наполегливості і відгуку головного лікаря Снятинської лікарні, який є керівником сімейного лікаря батьків, нам дали добро на госпіталізацію мами. Приїхала швидка і її забрали в «Коломийську районну інфекційну лікарню».

6. У вівторок, 24 березня, ми дізналися від батька дві новини: – вся сім’я, про яку ми говорили, госпіталізована в лікарню в Івано-Франківськ з підозрою на короновірус. Про що ми повідомили лікаря мами, але для нього це була вже не новина, так як це було ще кілька днів тому.

Стан батька почав трохи погіршуватися, температура піднімалася, але не доходила до 38. Про це він знову повідомив сімейного лікаря, яка так само, як і раніше по телефону йому поставила діагноз, приписала таблетки, порадила пити гарячий чай і більше води. Це все. Госпіталізувати батька вона не вважала за потрібне.

7. Через 5 днів в лікарні, у мами стан не змінювалося. І ми почали піднімати, кого тільки можна з метою звернути на неї увагу і зробити мамі тест на короновірус. Нескінченні дзвінки принесли свої плоди, за інформацією лікаря мазок у мами взяли і паралельно їй зробили експрес-тест.

Після негативного експрес-тесту лікар мами вирішив поскаржитися нам «що ваша мама просто симулює свій стан, так як їй, мабуть, не вистачає уваги».

8. 27 березня ми все ще чекали результатів маминого тесту ПЛР, коли в обід пролунав дзвінок щодо дезінфекції будинку батьків. Ми подзвонили батькові і дізналися, що він в Коломиї в лікарні, і його забирають в Івано-Франківськ. Йому було дуже важко говорити і сказав, що передзвонить. Лікарі з Коломиї нам повідомили про дуже важкий стан батька. І через годину ми дізналися, що батько помер в машині швидкої машині, не доїхавши до лікарні Івано-Франківська.
Все сталося дуже швидко, буквально за пару годин.

9. У цей же вечір після новини про батька, лікуючий лікар мами повідомив що тест ПЛР мамі не зробили, вони не вважають, що це необхідно після експрес-тесту, обдуривши нас! Послалися на те, що вони переплутали і інформували нас не вірно. При цьому, як нам відомо, вже за день до цього випадку було відомо, що у госпіталізованої сім’ї, з якими контактували батьки з їх села, підтвердили короновірус.

Читайте також:  Чотирьох евакуювали, двох врятували: у Бурштині горіла квартира

10. У суботу 28 березня мамі зробили тест ПЛР рано-вранці і ще один експрес-тест. Вдень експрес-тест показав результат негативні, а ввечері прийшли результати тесту ПЛР, які були позитивні. Маму забрали в лікарню в Івано-Франківськ.

Назву вам ряд фактів, які найважливіші в нашій історії і саме з них можна робити якісь висновки:

1. На наступний день після смерті батька нам стало відомо, що «Центральна клінічна лікарня м. Коломия» передала в Коломийську районну інфекційну лікарню апарат штучної вентиляції легенів і зробила це ще тиждень тому (близько 20 березня). І до цього часу його не розпакували, не навчили персонал користуватися і навіть рядовий персонал не знав про його наявність. Байдужість до хворих, і надія на те що пронесе, напевно то що було в голові головного лікаря! Можливо, наявність даного апарату в робочому стані, могло зберегти життя нашого батька.

2. Коли батько поступив в Коломию, лікарі бачили його важкий стан і не відправили в реанімацію в цьому ж місті, де є апарати ШВЛ в робочому стані, а відправляють в Івано-Франківськ, місто за 60 км.

3. Сімейний лікар є некомпетентним, який сприяє самолікуванню. Без розуміння історії хвороби, будь-яких аналізів і навіть особистого огляду призначає препарати наосліп і радить пити чай. А після смерті батька з’ясувалося, що сімейний лікар боїться оглядати пацієнтів так як хворі, можуть бути дійсно зараженими на короновірус, а у неї немає захисного костюма. І як нам відомо сімейний лікар на своїй позиції і далі роздає подібні поради іншим потенційно зараженим.

4. Про сім’ю сусідів, яка була потенційно інфікована і перебувала на стаціонарі, лікарі знали ще 22-23 березня. Маючи звернення від інших людей, які були з ними в контакті, ніхто ніяк не відреагував, не відправили на госпіталізацію, і навіть не зробили тести тим хто був вже госпіталізований.

5. Батько помер 27 березня близько 18:00. Тільки через добу ми змогли з’ясувати, де знаходиться його тіло, кожен лікар, з яким ми контактували, говорили Снятин, Коломия, Івано-Франківськ. Ми відразу наполягали на тесті у батька, щоб встановити вірус і визначити причину смерті. Вже тиждень ми не можемо забрати батька, так як тест перші три дні навіть ніхто не брав, а результати давати ніхто не поспішає. В Івано-Франківську відмовилися йому робити тест, після чого довелося тіло перевозити в Коломию для подальших дій.

Якби ми не наполягали на тесті батькові, то його смерть б списали на звичайну пневмонію. А скільки таких смертей від пневмонії по Україні? Це вам не 23 людини як на даний момент за інформацією МОЗ.

6. Брат з сім’єю перебуває з 28 березня в лікарні, пройшов тиждень, результатів тестів немає. Куди вже спішити, вірно?

І як це взагалі в період пандемії час роботи лабораторії 5 днів в тиждень?

7. Експрес-тести «до одного місця» і не показують правильного результат. Коли мама поступила, її приймали в спецкостюмах, після негативного експрес-тесту з нею всі лікарі і медсестри спілкувалися без костюма, а після інформації про батька знову почали приходити в костюмах. Так скільки ж людей вона могла заразити за цей час, скільки лікарів або сусідів по палаті заразились?

8. Гарячі лінії тільки інформують про те, що потрібно звернеться до сімейного лікаря і ніхто не може підказати, як діяти в нестандартній ситуації. Я просив взяти мої контакти, все уточнити і повернуться з відповіддю пізніше, в чому мені відмовили. “Максимум, що ми можемо – це записувати скарги на когось із лікарів”:, – сказали мені.

Ми дуже вдячні всім лікарям, які знаходяться на своїй роботі майже цілодобово і боряться за життя інфікованих!

Але некомпетентні люди не повинні бути в цьому ланцюжку охорони здоров’я. Ми віримо в те, що смерть нашого батька буде не просто черговий смертю під час пандемії, а все зможуть зробити з вищесказаного висновки і це допоможе іншим інфікованим, а державні установи проведуть роботу зі своїм персоналом і переглянуть процеси. А також, що люди, почувши цю історію, будуть боротися за своє життя, а не сидіти вдома і пити чай за рекомендацією сімейного лікаря.

Друзі, велике прохання до вас, зведіть свої контакти з близькими і знайомими до мінімуму. А кому доводиться працювати в цей непростий час, бережіть себе і будьте здорові!

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: