facebook

Путіну світить в’язниця, його ув’язнення є реальним, – прокурор Нюрнберзького процесу

Пише - джерело.

 

 

Прокурор Бенджамін Ференц, який працював на Нюрнберзькому процесі (суд над керівниками гітлерівської Німеччини), підтвердив, що російського президента Володимира Путіна можуть засудити за злочини проти людяності, які російські військові вчиняють в Україні.

“Злочини, які зараз вчиняє Росія проти України, є ганьбою для людського суспільства, винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людства та за вбивства”, – заявив Ференц.

За словами Ференца, Путіна можуть ув’язнити, як Радована Караджича – лідера боснійських сербів, якого свого часу звинуватили у геноциді.

Читайте також:  На війні загинув 20-річний матрос з Івано-Франківщини Микола Романюк

“Це дуже реалістично (ув’язнення президента РФ – ред.). Все, що потрібно, це рішучість зробити це, адже вони (росіяни – ред.) не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за ґратами, це можливо”, – додав Ференц.

За його словами, Захід сподівався, що загроза Нюрнберзького процесу спинить Путіна від подальшої агресії, проте цього не сталося.

Ференц додав, що ні в нього, ні в оточуючих вже немає жодних сумнівів у вчиненні злочинів путінською Росією, оскільки велика кількість доказів вказує – російські військові націлені на цивільних осіб та використовують касетні бомби. 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: