facebook

Путін мститиме Україні за свій провал на фронті: названо три варіанти

Олександр Мусієнко представив 3 варіанти можливого розвитку подій найближчими днями. Він застерігає, що не потрібно впадати в ейфорію від перемог ЗСУ, оскільки війна ще не закінчилася, і окупанти точно спробують відповісти.

Пише - джерело.


За останню добу Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів у Харківській області та за підтримки місцевого населення просунулися приблизно на 50 км уперед, вкинувшись в оборону ворога. Так, заступник керівника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що на Харківському та Південнобузькому напрямках українські воїни звільнили території площею понад 700 кв. км. При цьому росіянам не допомогла ні тактика завалення ЗСУ трупами, ні обстріли України старими радянськими снарядами. Таким чином, нічого, крім величезних втрат у людях і техніці, командуванню російських окупантів це не приносить і в такій ситуації вже треба щось вирішувати.

Так, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко представив 3 варіанти можливого розвитку подій найближчими днями. Він застерігає, що не потрібно впадати в ейфорію від перемог ЗСУ, оскільки війна ще не закінчилася, і окупанти точно спробують відповісти. Про це написав 24 канал.

Перший варіант, який дуже підтримає пропаганда, полягає в тому, що Путін та Шойгу банально зроблять заяву, що відступ із Харківщини – це “тактичний маневр”, “хитрий хід”, а вони готують в інших точках ударні угруповання. При цьому не виключено, що російські військові посилять ракетний обстріл території України.

Читайте також:  "У нас немає шансів на порятунок - нам немає куди і як тікати!": Люди з інвалідністю благають про порятунок з Бучі.

“У цей час залишки військ, які хоча б на щось здатні на Сході та Півдні, вони переведуть у глуху ешелоновану оборону. Це, якщо їм взагалі це вдасться зробити, тому що може не вийти. Також вони спробують наскрести хоч якісь- то резерви в Росії, щоб далі перекидати їх” – зазначив Мусієнко.

Другий варіант дещо перегукується з першим. Вони також посилять ракетні обстріли та спробують зібрати резерви. Однак у Путіна та його поплічників знову може “включитися” риторика щодо тактичних ядерних ударів. Це може статися у їхніх заявах.

Третій сценарій – найменш ймовірний, але й його, за словами експерта, не варто виключати. Росія може визнати реальну ситуацію та ухвалити рішення про відступ. Але окупанти, як зазначає Мусієнко, настільки вперті у своєму ідіотизмі, що це практично неможливий варіант.

Також не варто виключати можливість, що під Путіним ще більше захитається крісло. Раніше Мусієнко був менш оптимістичним щодо цих процесів. Однак зараз, здається, ситуація у російського диктатора не така проста.

“Путіна атакують з двох сторін. Перші – “яструби”, які вимагають активніших і більших дій щодо війни, а він не може їх продемонструвати. Друге – його атакує так зване “ліберальне крило”. Нещодавно було рішення петербурзьких муніципальних депутатів одного з округів, які пропонують звинуватити путіна в держзраді. Схоже рішення було і в Москві”, – наголосив Мусієнко.

Зрозуміло, що це лише рекомендації. Однак це вже хоч якісь юридичні документи, де висловлюють незгоду з політикою Путіна.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: