facebook

Припиніть розтирати дитину спиртом, щоб збити температуру: чим небезпечний народний метод

В дитини може виникнути алкогольне отруєння, від якого малеча може навіть впасти в кому.

Пише - джерело.

Старий народний метод, який передається від покоління до покоління, стверджує, що нанесення спирту на шкіру може знизити температуру. Але деякі поради, включно з цією небезпечною думкою, краще залишити в минулому.

Про це повідомляє Clevelandclinic.org.

Цей так званий домашній засіб насправді є надзвичайно небезпечною практикою, яка може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям.

Педіатр Морін Аманн пояснює, що вам потрібно знати про спирт і чому ви ніколи не повинні наносити його на власну шкіру або шкіру вашої дитини, щоб спробувати лікувати гарячку.

Небезпека використання спирту для лікування лихоманки
“Не втирайте у шкіру дитини спирт. Зрештою, це може бути небезпечніше для вашої дитини, ніж сама лихоманка”, – застерігає Аманн.

Спирт – це побутова хімія, виготовлена ​​на основі ізопропанолу, також відомого як ізопропіловий спирт або 2-пропанол. Він має різноманітне застосування, включно з дезінфекцією поверхонь, і в дуже невеликих кількостях – для очищення місць укусів комах і пірсингу.

Протирання шкіри спиртом може забезпечити тимчасовий ефект охолодження, тому це може здатися хорошим заходом для лікування лихоманки. Але цей ефект швидкоплинний, триває лише хвилину або дві і, що більш важливо, він може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям.

Побічні ефекти
Подумайте про те, що відбувається зі спиртом після того, як ви його наносите на тіло: він вбирається в шкіру, але що потім?

“Продукти, які ви наносите на шкіру, потім поглинаються шкірою і потрапляють до організму”, – зауважує доктор Аманн.

Якщо те, що ви наносите на свою шкіру (або шкіру вашої дитини), є небезпечним, воно може спричинити проблеми зі здоров’ям, коли всмокчеться.

Після того, як спирт вбереться у шкіру вашої дитини, він потрапляє до її крові, що може спричинити серйозні та навіть небезпечні для життя зміни у здатності організму функціонувати.

Йдеться про:
Алкогольне отруєння. Ви можете пов’язувати алкогольне отруєння з надмірним вживанням алкоголю, але розтирання шкіри спиртом може спричинити отруєння ізопропіловим спиртом у дітей, чиї маленькі тіла роблять їх більш чутливими до проблем, пов’язаних із всмоктуванням спирту.

Читайте також:  Марихуана здатна блокувати і лікувати коронавірус – вчені

Кома. Алкогольне сп’яніння та отруєння алкоголем можуть призвести до порушення мозкової діяльності, відомого як кома або стійкий вегетативний стан. Коли людина перебуває в комі, вона непритомна, не усвідомлює навколишнього світу та не реагує на спроби її розбудити.

Серцеві та неврологічні проблеми. Алкоголь у крові, особливо в маленьких дитячих організмах, може викликати проблеми із серцем та мозком, включно з нерегулярним серцебиттям та судомами.

Усі ці проблеми можуть призвести до постійного пошкодження мозку або навіть смерті.

“Потенційні побічні ефекти настільки небезпечні, що вам ніколи не варто наносити спирт на шкіру, щоб спробувати збити високу температуру”, – повторює доктор Аманн.

Що робити пв разі температури замість цього
По-перше, пам’ятайте, що гарячка насправді є ознакою того, що організм вашої дитини намагається боротися з вірусом чи інфекцією, а це означає, що це не завжди причина для занепокоєння. Іноді лихоманка не супроводжується жодними симптомами, і в цих випадках все, що вам потрібно робити, це стежити за своєю дитиною.

“Якщо діти бігають і граються, вам не потрібно про це надто хвилюватися. Єдина причина для лікування лихоманки – це зробити так, щоб вашій дитині було комфортніше”, – каже Аманн.

Якщо ваша дитина відчуває особливий дискомфорт, наприклад, якщо підвищення її температури спричинене грипом чи іншою хворобою, є кілька речей, які ви можете зробити.

“Ви можете покласти прохолодну губку на чоло, спину або під пахви. Також дитина майже прийняти теплу ванну або душ – але не холодну ванну, яка насправді може ще більше підвищити температуру”, – радить доктор.

Якщо вашій дитині менше 6 місяців, або якщо її температура не спадає за кілька днів, або якщо у вас є інші запитання чи сумніви щодо того, як її лікувати – зателефонуйте педіатру, щоб отримати індивідуальні рекомендації.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: