facebook

Прикарпатців попередили про сильний вітер та похолодання

В ніч з 18 на 19 жовтня на Івано-Франківщині очікується зміна погоди. У зв’язку з цим рятувальники оприлюднили на завтра штормове попередження.

Пише - джерело.


“Протягом дня 19 жовтня очікується посилення північно-західного вітру 15-20 м/с. 1 рівень небезпечності жовтий”, – інформують в обласному управлінні ДСНС.

Івано-Франківський ЦГМ дав прогноз погоди на завтра, 19 жовтня, по Франківську та області: очікується мінлива хмарність, невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с. Температура повітря по місту: вночі 6-8° тепла, вдень 13-15° тепла. По області: вночі 6-11° тепла, вдень 10-15° тепла.

У високогір’ї Карпат: вночі 2-7⁰ тепла, вдень 5-10° тепла. Медико-метеорологічні умови 2-го типу. Видимість на автошляхах добра.

Читайте також:  Рятувальники Прикарпаття отримали новий інвентар (фото)

З прикарпатськими знавцями погоди солідарна відома синоптик Наталка Діденко: “У середу в Україну завітають холодні атмосферні фронти. На заході, півночі, а ввечері й місцями на сході пройдуть невеликі дощі. У західних та північних областях посилиться вітер”.

Температура повітря ще буде комфортною, зазначає вона, проте почнеться поступове її зниження, яке вже 20 жовтня досягне +4+10 градусів.

“Хто реагує на різку зміну погоди – подбайте вже про себе і про ваших близьких, особливо старших. Хоча зараз у багатьох із нас судини – так собі, чутливі. Бо в четвер температура повітря гухне вниз аж до +4+10 градусів! І тому 20 жовтня в Карпатах і навіть на крайній півночі України навіть можливий мокрий сніг!” – зазначила Діденко.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: