facebook

Прикарпатський фермер єдиний в Україні робить хамон з баранини

Василь Стефурак акліматизував європейських овець і вивів власну породу для проживання в українських Карпатах.

Василь – Голова ГО «Асоціація вівчарів», переможець бізнесово-розважального реаліті «Громада на мільйон» в рідному краї Коломиї, досягає великих успіхів селекціонуючи овець, пише Фіртка з посиланням на «АgroNews.ua».

Пише - джерело.

Та є єдиним в Україні, хто робить хамон з баранини.

Власне, самим рецептом з Василем люб’язно поділився австрійський фермер під час навчання в Австрії. Це фамільний рецепт, якому сотні років.

“Відкрию деякий секрет, на приготування хамону потрібно три місяці, додаючи тільки натуральні інгредієнти. Пару сотень років тому хімії не було. І мої вівці харчуються тільки травою, отже мій хамон відповідає старовинному австрійському рецепту. Зараз я розпочинаю роботу з молоком та сиром, а до цього займався тільки м’ясом”, – розповідає фермер.

Читайте також:  Як на Прикарпатті фермер вирощує велетенські кавуни

Фермер акліматизував європейських тварин для проживання в українських горах. Люди привозили тварин, але вівці не витримували клімату і помирали.

“Формула мого успіху дуже проста – п’ять років просидів у гною з вівцями, тому що треба було ці вівці перепустити через руки. Потрібно досліджувати кожну тварину і допомогти тим вівцям, які зможуть жити в наших умовах та вибракувати тих, хто не зможе жити в карпатських умовах. Я закріпив породні якості тварин по показниках на одну вівцематку: скільки вона дає вовни, молока та м’яса. Та закріпив з найкращих європейських порід, в цьому плані в мене є унікальний досвід і досягнення. Це прорив у вівчарстві! Люди, які дотичні до вівчарства, визнають це. Наразі в мене є експериментальна отара”, – додав він.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: