facebook

Прикарпатку, яка незаконно торгувала сигаретами, оштрафували на 85 тисяч гривень

Надвірнянський районний суд виніс вирок уродженці Івано-Франківська, яка вчинила умисні дії, які виразились у придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовленого тютюну.

Пише - джерело.

У квітні 2023 року в обвинуваченої виник умисел на неправомірне збагачення шляхом здійснення незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (сигарет). При цьому вона не була особою, зареєстрованою в установленому законом порядку як суб`єкт підприємницької діяльності та не мала ліцензії на право здійснення оптової чи роздрібної торгівлі тютюновими виробами, пишуть Версії з посиланням на Галичину.

Через мережу Інтернет придбала тютюнові вироби (сигарети) без марок акцизного податку.

Придбані незаконно виготовлені тютюнові вироби, без відома фактичного володільця кіоску, з метою їх подальшого збуту по вищій ціні, обвинувачена зберігала в торгівельному кіоску, в якому вона повинна була здійснювати продаж лише кави та чаю.

Читайте також:  Дантес та Дорофеєва куштували покутську кухню в гостях у Лазановського з Попельників (відео)

Упродовж квітня-липня 2023 року обвинувачена здійснювала збут незаконно виготовлених тютюнових виробів.

10 липня 2023 року в ході проведення санкціонованого обшуку у торгівельному кіоску виявлено та вилучено 569 пачок сигарет різних торгових марок без наклеєних марок акцизного податку.

4 вересня 2023 року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки України Івано-Франківської обласної прокуратури та обвинуваченою за участі захисника укладено угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Суд визнав обвинувачену винуватою за ч.1 ст. 204 КК України і призначив узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень 00 коп., з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Івано-Франківського апеляційного суду через Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: