facebook

Прикарпатець заплатив аліменти лиш тоді, коли в нього забрали водійські права

Заборона у керуванні транспортним засобом спонукала прикарпатця заплатити аліменти.

Пише - джерело.

Протягом 5 років батько не сплачував аліменти своїй дочці, що і призвело до виникнення заборгованості.

У зв’язку із наявною заборгованістю, державним виконавцем Тисменицького районного відділу державної виконавчої служби було винесено постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві: виїзду за межі України, керування транспортним засобам, полювання та користування зброєю.

“Найбільш дієвим засобом впливу виявилось обмеження у праві керування транспортним засобом. Після того як, працівниками поліції було вилучено посвідчення водія, боржник сплатив всю суму заборгованості по аліментах”, – повідомляють у відомстві.

А сума ця немаленька — аж 55 645,88 грн, з яких 37 097,25 грн —  заборгованість по аліментах та 18 548, 63 грн — штраф за несплату аліментів.

Як і раніше, максимальний розмір аліментів становить 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, додали в міністерстві.

Читайте також:  Прикарпатець пропонував патрульним хабаря, бо перевищив швидкість (ФОТО)

Як повідомлялося, у базах даних прикордонників на початок 2020 року перебуває близько 120 тисяч осіб, яким виконавчими службами обмежено виїзд за межі України через несплату аліментів.

Нагадаємо, щоб виїхати за кордон, мешканець Прикарпаття заплатив майже 290 тисяч боргів по аліментах.


В Україні працює Єдиний реєстр боржників. Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України «Про виконавче провадження», Єдиний реєстр боржників — це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна. Відомості про боржників, включені до Єдиного реєстру боржників, є відкритими та розміщуються на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України. До переліку боржників потрапляють особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: