facebook

Придбати маски і антисептики просить Івано-Франківський геріатричний пансіонат

Мешканці та працівники Івано-Франківського обласного геріатричного пансіонату просять допомоги, щоб закупити засоби індивідуального захисту.

Про це журналістам Суспільного Карпати розповів директор закладу Віталій Яворський.

Пише - джерело.

Зараз у пансіонаті проживає близько 150 мешканців. Ще 105 людей там працює. Під час роботи працівники повинні змінювати маску кожні чотири години. За словами Віталія Яворського, на це коштів не вистачає.

“За гроші з бюджету певну кількість масок закупили, але усі гроші витратити на засоби індивідуального захисту не можемо. Нам треба годувати, одягати мешканців. У нас є інші видатки, – розповідає Віталій Яворський. – Тому я звернувся у мережі, бо знаю, що нас завжди підтримувало волонтерське середовище, ми ніколи не були обділені благодійниками. Масок нам треба у необмеженій кількості. Якщо порахувати по нормі, то треба сотні-тисячі масок. Але це неможливо. Треба хоча б три-чотири маски на зміну”.

Крім масок, у геріатричному пансіонаті потребують рукавиць для працівників та дезінфікуючих засобів.

Читайте також:  Прикарпатський священик просить небайдужих допомогти врятувати від важкої хвороби сина

У день виборів, 25 жовтня, у закладі також працюватиме виборча дільниця. Віталій Яворський каже, що швидше за все забезпечення засобами індивідуального захисту пансіонат також має взяти на себе.

“Прийде багато людей, спостерігачів, журналістів, членів комісій і довірених осіб. Треба буде частіше прибирати і дивитися за тим, щоб усі були в масках”, – сказав Віталій Яворський.

Всього від початку пандемії в Івано-Франківському геріатричному пансіонаті на COVID-19 захворіло десятеро працівників, у тому числі і керівник закладу Віталій Яворський.

Серед мешканців пансіонату жодного хворого не було.

“Ми жорстко все контролюємо. Ми навіть переговорили з мешканцями про те, що якщо вони бачать когось із працівників без рукавичок чи без маски, то мають повідомляти про це. Цю людину будемо карати, бо це – життя людей”, – додав очільник закладу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: