facebook

“При косінні аж леза ламаються”: у селах франківської громади – цілі плантації борщівника

13 липня під час щотижневої оперативної наради в міського голови обговорили питання про боротьбу з борщівником Сосновського в Івано-Франківській тергромаді.

Пише - джерело.

Директор КУ “Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба” Олег Бевський розповів про ситуацію зі шкідливою рослиною у селах громади, пише “Галка”:

“Коли ми три роки тому починали вирізати борщівник на Німецькому озері, то ще не знали, що у приміських селах зустрінемося просто з океаном цієї рослини. Побачивши цілі плантації борщівника у селах, ми взяли трактор і переобладнали його для косіння. Проте прокосивши два дні у Крихівцях і Хриплині, через стебла поламалися леза. Ця боротьба не на один рік. Кажуть спеціалісти, що цьому присвятити треба 7-10 років”.

Читайте також:  Енергетики розповіли про пошкодження та закликали прикарпатців не підходити до обірваних проводів

Водночас, за словами Бевського, у місті немає такої проблеми з борщівником:

“Люди кидають місця з цією рослиною нам у Фейсбук, ми їдемо та й рубаємо. Його тут не так багато, як у селах”.

“Щоб косити той борщівник у селах, треба трактори. Прошу радників по можливості у своїх селах контролювати це питання і хоча б у громадських місцях боротися з борщівником”, – доручив міський голова Руслан Марцінків.

Заступниця начальника управління інтеграції громад Наталія Федорків додала, що найбільші площі борщівника на території Івано-Франківської ТГ знаходяться у Підлужжі, Крихівцях, Камінному, Драгомирчанах, Микитинцях, Тисменичанах та Чернієві.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: