facebook

Проводяться протиаварійні роботи: власники пам’ятки архітектури на Тарнавського заспокоїли франківців (ФОТО)

Франківці стурбовані долею пам’ятки архітектури по вулиці Тарнавського. Власники аварійної будівлі заспокоїли громадян й попросили про підтримку.

Пише - джерело.

Днями франківка Марина Нагорняк у фейсбуці опублікувала світлини будинку, що на Тарнавського, 21. З фотографій видно, що будинок в критичному стані.

“Історія цього будинку завершилася…”, – підсумувала Нагорняк.

Власник однієї з квартир вказаного будинку Юрій Храпко запевнив, він та інші жителі робитимуть все, що від них залежить, аби зберегти пам’ятку.

Ми власники квартири №3 в будинку, що знаходиться за вище згаданою адресою, разом зі співвласниками інших 2-х квартир, свідомі того, що наш будинок є пам’яткою архітектури. Але ніхто краще за нас не знає, в якому насправді стані знаходиться цей будинок, а стан його є аварійним. В одній з квартир, через розходження стін і протікання даху, впало перекриття, в іншій квартирі – провалюється перекриття підвального поверху, стіни розходяться”, – пояснює Храпко.

Читайте також:  Глава МЗС Австрії вважає небезпечними ідеї змусити Україну поступитися Росії територіями

Зараз, як зазначив франківець, проводяться протиаварійні роботи.

“Ще раз наголошуємо – ми свідомі того, що це пам’ятка архітектури. І ми зобов’язані, і будемо робити все, щоб максимально можливо зберегти її в тому архітектурному образі, в якому вона є. Всі декоративні елементи будуть відреставровані, а ті що не підлягають реставрації – відтворені”, – каже Храпко.

Чоловік звернувся до небайдужих до захисту культурної спадщини за допомогою – потрібні фахова допомога та гроші.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: