facebook

Професорку з Івано-Франківська відзначили Орденом Княгині Ольги

Професорка Прикарпатського національного університету Марія Байляк отримала Орден Княгині Ольги III ступеня.
Нагороду їй вручив президент України Володимир Зеленський під час урочистей з нагоди 30-ї річниці відновлення Незажності, що зараз тривають у центрі столиці.

Пише - джерело.

О́рден княги́ні О́льги I, II, III ступенів — державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, вихованні дітей у сім’ї.



Марія Байляк
– кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Родом із села Бондарів Калуського району, народилася 25 лютого 1981 року. В 1998 році закінчила Боднарівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. У цьому ж році вступила до Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника на спеціальність “Біологія”. У 2003 році завершила навчання та отримала диплом спеціаліста з відзнакою, кваліфікація — біолог, викладач. Тема дипломної роботи: “Біоморфологічні особливості Convallariamajalis на Прикарпатті”. Упродовж 2003-2006 років навчалася в аспірантурі за спеціальністю “Біохімія” при кафедрі біохімії ПНУ ім. В. Стефаника. В 2007 році захистила кандидатську дисертацію на тему “Особливості антиоксидантного захисту дріжджів Saccharomycescerevisiae на різних фазах росту культури”.

Читайте також:  У Міноборони Росії оголосили про початок відведення військ після навчань

З листопада 2006 року працює на кафедрі біохімії ПНУ ім. В. Стефаника. З грудня 2008 року — на посаді доцента кафедри. В 2009 році виграла стипендію фонду королеви Ядвіги для проведення наукових досліджень у Ягелонському університеті (Краків, Польща). Тема наукового дослідження: “Дріжджі Saccharomycescerevisiae як модель для вивчення ролі оксидативного стресу у процесах старіння”. Виконання проєкту здійснювалось на кафедрі мікробіології факультету біохімії, біофізики, і біотехнології Ягелонського університету протягом червня 2009 року.

В червні 2014 року отримала вчене звання доцента кафедри біохімії та біотехнології, у 2020 році — науковий ступінь доктора біологічних наук.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: