facebook

Продажі впали: чому українці відмовляються купувати квартири

Після запровадження карантину продажі нерухомості впали. Негативна динаміка як на первинному, так і вторинному ринку.

“До пандемії коронавірусу головною проблемою гравців ринку було зміцнення курсу гривні – на 20% за минулий рік. Потенційні покупці виявилися не готові до зростання цін на квартири у валюті. Рентабельність забудовників знизилася”, – пояснює засновник KAN Development Ігор Ніконов, пише “Новое время”.

Пише - джерело.

За його словами, 2019-го продажі житла знизилися на 10-15%. Однак падіння ринку вдалося уникнути.

“Масштаби будівництва в Києві добре видно. Але продати усі квартири цієї весни знову непросто. Гривня подешевшала, як і сподівалися продавці житла. Однак тепер покупці побоюються економічної кризи і не поспішають витрачати гроші”, – додає Ніконов.

Три сезони поспіль у традиційні періоди найбільших продажів житла – весна та осінь, підвищений попит на нерухомість відсутній. Торік українці притримували гроші через вибори, зміцнення гривні та банкрутства Укрбуду. Зараз переживають через економічний спад в країні.

Читайте також:  Поки мама пила у Надвірній семирічна дитина гуляла серед ночі сама

“На вторинному ринку ситуація не краща. Угоди проводяться, але їх удвічі менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це пов’язано із закриттям Центрів надання адміністративних послуг. Продавці житла не можуть виписатися зі своєї квартири перед проведенням операції. Варіантів вирішення цих проблем – кілька. Укладаються попередні договори або продавець отримує не всю суму за квартиру, частина грошей утримується до моменту, поки він не випишеться з квартири”, – пояснює віцепрезидент Асоціації професійних управителів нерухомим майном Анатолій Топал.

Щоб активізувати попит, деякі продавці готові знизити ціну у середньому на 15%. Наприклад, квартиру за $100 тис. продати за $85 тис.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: