facebook

“Проблема не в ліжках, а в тому, що медики не вміють лікувати”: лікар Комаровський про COVID-19

Відомий лікар Євген Комаровський розповів, що в Україні медики не підготовані до спалаху коронавірусу та часто не знають, як це захворювання лікувати.

Пише - джерело.

Своєю думкою Євген Комаровський поділився в інтерв’ю “Українській правді”.
Лікар наголосив, що до короновірусу потрібно було ставитись, як до війни.

“Ми мали будувати заводи з виробництва кисню, кисневих концентраторів. Як під час війни біля кожного будинку має бути бомбосховище, у кожній клініці зараз має бути можливість ізолювати блок під інфекційні ліжка з киснем. Одне з відділень кожної лікарні має бути перепрофільовано та стояти з ліжками, з киснем, чекати. І кожен лікар, починаючи з квітня минулого року, мав проходити підготовку – що таке протоколи коронавірусу, як працювати з кисневим концентратором, які бувають режими кисневої підтримки, як слід провести вихідне обстеження, які показники впливають на вибір протоколу тощо”, – вважає український педіатр.

Читайте також:  Перевірять вартість квартир усіх українців і змусять заплатити податки: як планують зібрати мільярди

Євген Комаровський наголосив, що українські медики часто неправильно лікують COVID-19.
“У нас і зараз головна проблема не тільки в тому, що немає ліжок. А в тому, що персонал не вміє це лікувати. У мене пошта не менша, ніж у президента, м’яко кажучи. Сьогодні мені пишуть люди: “У мене коронавірус, почуваюся непогано, але прийшов лікар і призначив антибіотик двічі на день. Можна мені ходити з коронавірусом на уколи в поліклініку чи краще не ходити?” Як таке могло статися у 21-му столітті?! Адже з самого початку було очевидним, що це найгостріша проблема, яка ставить під загрозу національну безпеку”, – пояснив медик.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: