facebook

Працівниця санаторію, яка вимагала хабар за працевлаштування, заплатить штраф

Надвірнянський районний суд виніс вирок щодо працівниці державного санаторію, яка отримала хабар за сприяння у працевлаштуванні.

У 2016 році випускниця Чернівецького медичного коледжу спробувала працевлаштуватись на посаду медсестри у лікувальних закладах Надвірнянщини та Яремчанщини.

Пише - джерело.

Під час пошуку вільної вакансії вона познайомилася з обвинуваченою, яка на той час працювала на посаді інспектора з кадрів Державного закладу «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Прикарпатський» Міністерства охорони здоров`я України.

Під час спілкування обвинувачена повідомила, що на даний час вільних вакансій у санаторії немає, однак, якщо такі будуть, вона обов`язково про це поінформує жінку.

Впродовж лютого 2016 року – квітня 2017 року обвинувачена та жінка кілька разів зустрічалися та обговорювали питання, пов`язані з працевлаштуванням останньої.

Під час однієї із таких зустрічей, яка відбулася влітку 2016 року, обвинувачена, діючи умисно, переслідуючи корисливі мотиви, повідомила жінці, що за умови передачі їй неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США вона переконає особу, уповноважену на прийняття рішення щодо працевлаштування у Державному закладі «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Прикарпатський» Міністерства охорони здоров`я України, в прийнятті її на роботу у вказаний державний заклад.

6 квітня 2017 року жінки зустрілися у кафе в Яремчі. Під час зустрічі шукачка роботи з метою працевлаштування передала обвинуваченій неправомірну вигоду – грошові кошти в сумі 8100 гривень, які остання, переслідуючи корисливі мотиви, одержала та прийняла, після чого поклала їх у праву кишеню піджака, у який вона була одягнута. Тоді ж вона передала обвинуваченій копії своїх документів, необхідних для працевлаштування.

Читайте також:  Стрибає і проколює шкіру: українців попередили про поширення отруйного павука

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення при обставинах, викладених в обвинувальному акті визнала частково. Суду пояснила, що вона проживає в разом є трьома неповнолітніми дітьми та хворим чоловіком. В той час вона працювала на 0,5 ставки на посаді інспектора з кадрів «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Прикарпатський» на час декретної відпустки основного працівника. В зв`язку з складними життєвими обставинами та тяжким матеріальним становищем, яке в неї склалося, тому вона

“полакомилася” на гроші, маючи намір позичити їх. З цією метою вона обіцяла жінці, що ніби то має можливість поговорити з головним лікарем санаторію та поможе їй влаштуватися на роботу на посаду медсестри. Однак для цього нічого не робила, тягнула час, при цьому вимагала в неї принести документи про освіту та медичну картку.

В судовому засіданні під час допиту та в судових дебатах розкаялася у вчиненому, послалася на повне визнання вини, просила врахувати тяжке матеріальне становище, позитивну характеритстику, наявність на утриманні неповнолітніх дітей та чоловіка, який хворіє. Просила суворо не карати та обрати покарання в межах мінімальної санкції.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 14450 гривень.

Вирок виніс суддя Олександра Міськевич, за участю прокурорів: Рудого О.Б., Чугунової В.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: