facebook

“Познущалися з мого сина”: у лікарні області однорічна дитина отримала перелам стегна

Матір хлопчика залишила його у реанімації, а коли її пустили до дитини, виявилося, що у неї зламане стегно.

Пише - джерело.

У лікарні Лисичанська Луганської області дитина отримала перелам стегна. Звідки ці ушкодження і хто винний у недогляді, вже кілька місяців намагається з’ясувати мама хлопчика.

Свою історію вона розповіла ТСН.ua.

Жінка розповідає, що її синові у квітні виповниться 2 роки. Він має інвалідність з підгрупою А. Через стан здоров’я хлопчик – частий пацієнт у медзакладах. 24 жовтня 2020 року малюка з високою температурою доправили разом з мамою до Луганської обласної дитячої лікарні міста Лисичанськ. У відділенні дитину оглянув лікар-анестезіолог, а після огляду хлопчика самого поклали до реанімаційного відділення, аргументуючи це тим, що в Луганській області оголошена “червона зона” карантину, каже жінка.

“27 жовтня мене вперше допустили у відділення до дитини, де я побачила, що у сина набрякла ліва нога в області стегна і коліна. Цього ж дня, на опухлість лівого стегна я вказала завідуючому відділення для проведення додаткових обстежень, через набряк стегна. Ніяких додаткових обстежень не проводилося до 2 листопада 2020 року. Цього дня був зроблений рентген-знімок ноги, згідно з яким був поставлений діагноз “перелом лівого стегна”. Цього ж дня, без мого відома і згоди, дитині наклали гіпс, особисто з лікарем-травматологом мені не дали поспілкуватися. На моє запитання медичному персоналу на чолі із завідуючим реанімаційного відділення, “за яких обставин і ким були заподіяні тілесні ушкодження моєму синові у вигляді перелому стегна?” я не отримала жодної відповіді”, – розповідає ТСН.ua матір постраждалого хлопчика Наталія Юсіфова.

За словами жінки, домогтися від персоналу звідки в її дитини з’явився перелам стегна, вона не змогла. Поспілкувавшись з місцевою жителькою, син якої теж перебував у цьому відділенні лікарні тижнем раніше, вона з’ясувала, що у її дитини з інвалідністю також з’явився перелам – тільки таза.

Читайте також:  У Львові мати викинула з вікна 2-річну доньку: що відомо

“Зіткнувшись із байдужістю, нахабною поведінкою, небажанням керівництва з’ясувати за яких обставин і хто заподіяв моїй дитині тілесні ушкодження, я вирішила звернутися в прокуратуру Лисичанська. В прокуратурі я написала заяву, в якій описала ситуацію вище, і вимагала провести об’єктивне, всебічне, досудове розслідування і знайти винних осіб та притягнути їх до відповідальності”, – розповідає ТСН.ua Наталія.

Вона говорить, що розслідування випадку травмування її дитини не проводиться. Ім’я слідчого вона дізнатися не може, на прийом до керівника місцевої поліції вона потрапити також не може.

“Я у відчаї та відчуваю біль через життя своєї дитини, зіткнулася з несправедливістю лікарів, які познущались з мого сина, який і так є “особливою” дитиною та бездіяльністю правоохороних оганів. Моїй дитині вже завдали шкоди. Заради дітей, які потраплять до цієї лікарні,треба знайти винних, щоб не завдали шкоди іншим дітям”, – говорить жінка.

За словами Наталії, вона вже написала заяви до Офісу президента України, ДБР та Генеральної прокуратури.

У дитячій обласній лікарні Лисичанська своєю чергою факт травмування дитини заперечують.

“Ніякого факту травмування дитини не було, немає і не буде. Скільки часу минуло, а люди продовжують вигадувати”, – прокоментувала ТСН.ua директорка лікарні Світлана Ошеко.

У пресслужбі Нацполіції Луганської області ТСН.ua повідомили, що розслідування факту травмування дитини у медзакладі таки проводиться, утім, результатів експертизи поки немає.

“6 листопада 2020 року за повідомленням Юсіфової Н.В. відкрито кримінальне провадження за статтею 140 ч. 2 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником). Наразі в межах провадження проводиться досудове розслідування, призначена комплексна судово-медична експертиза щодо дій медичних працівників стосовно лікування дитини. Результатів експертизи поки немає”, – розповіла ТСН.ua начальник відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Луганській області Тетяна Погукай.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: