facebook

Пожежу в Чорнобильській зоні погасили – ДСНС

Завдяки дощу пожежу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, яка тривала 10 днів, вдалося загасити.

Проведені замірювання показують, що радіаційний фон загалом у нормі, повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов у Facebook.

Пише - джерело.

“Якщо коротко — пожежу вдалося загасити, дуже допоміг дощ. Рівень радіаційного фону постійно вимірюється, але ті дані, які є в нас, — загалом у нормі”, — написав Фірсов.

Згодом його слова про подолання пожежі підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

У доповіді президенту Володимиру Зеленському він уточнив, що ДСНС потрібно ще декілька днів, щоб загасити тління, яке залишилося після пожежі.

На запитання голови держави, коли саме зупиниться горіння у зоні відчуження, Чечоткін відповів, що пожежі вже немає.

За повідомленням пресслужби президента, Зеленському також доповіли, що напередодні, після 16-ї години, ситуація погіршилася через шквальний вітер, тож вогонь було складно контролювати. Тому ДСНС скерувала більшу кількість техніки та особового складу на ліквідацію пожежі. Дощ, який пройшов на території, допоміг вогнеборцям упоратись із ситуацією швидше.

Читайте також:  “Чемпіонат районів по спалюванню трави”: Рожнятів – лідер, Богородчани, Коломия та Тисмениця – наздоганяють

“Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у зоні відчуження зберігається в нормі й не підвищується”, — повідомив Чечоткін.

Одночасно з гасінням пожежі на території зони відчуження ДСНС не допустила перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об’єкти “Укриття”, “Вектор”, розподільчу електростанцію ЧАЕС та сховище з радіоактивними відходами, додав Чечоткін.

Правоохоронці кажуть, що напередодні поблизу двох осередків пожежі затримали паліїв, проводяться слідчі дії. Одного громадянина України підозрюють у підпаленні близько 7 га сухостою.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: