facebook

Повітряні сили уточнили, за який час фахівці ЗСУ можуть опанувати ЗРК Patriot

Протягом кількох місяців українські військові можуть опанувати зенітні ракетні комплекси Patriot, які нададуть США Україні.

Пише - джерело.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат та міністр оборони Олексій Резніков у Twitter

“В умовах мирного часу – це певний процес, наші партнери ставляться до цього дуже серйозно, все має відбуватися чітко по правилах. Але на сьогоднішній день, в умовах, в яких опинилася Україна, я думаю, що буде прискорено процес, можливо, до кількох місяців. Маємо приклад – Iris-T та NASAMS. Навчання наших зенітних ракетних фахівців, які поїхали за кордон тривало всього кілька тижнів. Вони приїхали, опанували ці комплекси й успішно виконують завдання в Україні. Ми бачимо, що є в них чимало успіхів: збитих російських і ракет, і “Шахедів”, – заявив Юрій Ігнат.

Читайте також:  У полеглого гранатометника з Франківщини народився син. ФОТО

Крім того, міністр оборони Олексій Резніков у телефонній розмові з американським колегою Ллойдом Остіном запевнив, що українці швидко освоять Patriot.

“Вдячний за черговий пакет допомоги в галузі безпеки, особливо за нові можливості для захисту нашого неба від жорстоких атак Росії. Українські ПАТРІОТичні солдати швидко освоять ці системи. Вони довели свої навички багато разів”, – зазначив Рєзніков.

Нагадаємо, що у новий пакет американської допомоги Україні ввійде батарея ЗРК Patriot з ракетами. Наразі США не уточнюють, яку з версій Patriot передадуть Україні – PAC2 чи більш нову PAC3 з ракетами MSE. Різниця між версіями полягає у ефективності знищення балістичних ракет на різних дальностях.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: