facebook

“Повістки мають роздати чоловікам у раптових місцях, мобілізація триває”: у поліції сказали, що робитимуть із українцями

Уряд пропонує у новому законопроєкті № 10378 наділити поліцейських повноваженнями роздавати повістки. Досі повістки мають право вручати військові ТЦК та СП. Крім цього, уряд хоче законодавчо закріпити надання дозволу поліцейському або військовому ТЦК та СП фільмувати і фотографувати процес вручення повістки.

Пише - джерело.

Представники правоохоронних органів не готові взяти на себе депутатську ініціативу роздавати повістки самостійно, тобто без участі військових. Про це заявив голова Нацполіції Іван Вигівський.

Як інформує “Главком”, Іван Вигівський зазначив: “Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця перебування ухилянтів”.

“З одного боку, ми документуємо сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити. Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця перебування ухилянтів”, – заявив Вигівський.

Читайте також:  Слабке місце Кремля: як позбавити РФ “енергетичної зброї”

Голова Нацполіції також додав, що правоохоронцями і без нових депутатських ініціатив вистачає роботи.

“У нас дуже багато свого функціонала, і ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми і так підхоплюємо різноманітні моменти. Чому? Бо поліція найбільший правоохоронний орган, тому ми і підставляємо плече іншим правоохоронним структурам, і якщо ми цього не будемо робити, то деякі важливі напрямки роботи просто впадуть”, – зауважив Вигівський.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: