facebook

Повістки через телефон стали реальністю: стало відомо як ТЦК переходять на sms

Українцям масово розсилають “повістки” через телефон

Пише - джерело.

Військкоми почали застосовувати новий метод “вручення” повісток громадянам, надсилаючи повідомлення телефоном. Якщо військовозобов’язаний проігнорував – штрафують. Про це розповів український адвокат Роман Симутін у своєму YouTube-каналі.

Як зазначив адвокат, зараз він веде подібну справу – правозахисник подав до суду позов із проханням визнати незаконним штраф за неявку на порядку денному та скасувати його.

“Приєднав договір, а суд призначив дату. Але відповідачі в особі ТЦК попросили суд перенести засідання. Таке трапляється, це нормальна практика”, – каже юрист.

Попри судовий позов, наступного дня клієнт Симутіна отримав нове повідомлення від військкома, в якому вимагали від чоловіка з’явитися до ТЦК.

“Наступного дня на телефон, зазначений у графі мого клієнта в договорі, приходить СМС: “У зв’язку з тим, що ви своїм підписом підтвердили володіння цим номером, повідомляємо про необхідність прибути такого числа до ТЦК для перевірки облікових даних та проходження ВЛК “, – наголосив він.

Читайте також:  На фронті загинули 7 військових з одного батальйону. ВІДЕО

Адвокат стверджує, що нема потреби реагувати на такі СМС-повістки, оскільки повістка має бути особисто вручена за підписом одержувача або надіслана рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

У парламенті розглядається можливість використання месенджерів для вручення повісток. Проте слід зазначити, що поки що немає проєкту закону про розсилання повісток через месенджери.

Адвокати звернули увагу на один важливий аспект: український громадянин, який перебуває у військовому обов’язку, може налаштувати повідомлення у месенджерах таким чином, щоб не отримувати сповіщення про перегляд інформації.

Це означає, що буде складно довести, що він ознайомився з повісткою, якщо її відправили через месенджер.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: