facebook

Посол в Німеччині: Україна подумає про ядерний статус, якщо її не візьмуть у НАТО

Посол України в Німеччині Андрій Мельник звернувся до Євросоюзу, надати україні сучасне озброєння, та прийняти в НАТО. Або Україна змушена буде задуматись про відновлення ядерного статусу.

Пише - джерело.

Про це повідомляє Європейська правда, з посиланням на заяву Андрія Мельника в ефірі головної німецької радіостанції Deutschlandfunk.

Окреслюючи поточну безпекову ситуацію в Україні, Мельник назвав її катастрофічною.

За нашими даними, майже 90 тисяч військових (російських. – Ред.), а також їхні збройні системи були стягнені до кордону та у район окупованого Криму і Донбасу. Це розгортання – не просто гра м’язами… Ми маємо справу з найбільшим переміщенням військ у Росії з часу Другої світової війни“, – сказав Андрій Мельник.

Також дипломат сказав, що для захисту Україні потрібно не тільки солідарності Заходу, але й найсучасніших систем озброєнь.

Нам потрібні не лише гарні слова. Нам потрібна військова підтримка… Нам потрібні найсучасніші системи озброєння, щоб зміцнити нашу обороноздатність“, – заявив український дипломат.

Щоб ефективно захистити себе від російської агресії, Україна повинна негайно стати членом НАТО, вважає дипломат. В іншому разі Києву доведеться повернути на порядок денний питання ядерного статусу.

Ми повинні зробити все можливе для того, щоб завтра чи післязавтра Путін нас не загарбав. Єдиною можливістю для цього є те, щоб Україна нарешті стала членом НАТО. Якби Україна була членом НАТО в 2014 році,.. до анексії і цієї жахливої війни на Сході ніколи не дійшло б“, – сказав він.

В України немає іншого вибору: або ми є частиною союзу такого як НАТО і робимо свій внесок, щоб ця Європа стала сильнішою, або тоді у нас залишається єдина опція – озброюватись самим, і можливо, знову подумати про ядерний статус. Як інакше ми можемо гарантувати нашу оборону?“, – сказав на завершення дипломат.

Читайте також, Зеленський провів телефонну розмову з секретарем НАТО, щодо загострення ситуації на Донбасі.

Читайте також:  Шойгу більше не буде? Секретний наказ міноборони росії з’явився в мережі

 

Запис Посол в Німеччині: Україна подумає про ядерний статус, якщо її не візьмуть у НАТО спершу з’явиться на Це моя Україна.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: