facebook

Померлих від грибної юшки братика й сестричку поховають в один день у Чернігівській області

За життя ще двох дітей борються столичні медики. 

Пише - джерело.

У Чернігівській дитячій обласній лікарні помер 8-місячний Віктор Алексеєнко. За два дні до цього не стало його сестри – 5-річної Аліни. За життя їхніх ще одних брата та сестри лікарі борються у столичному Охматдиті. Вони і досі у важкому стані в реанімації. Всі вони поїли грибної юшки.

Про це 3 травня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вагітна мати дітей, яка спочатку почувалася добре, нині теж у реанімації із проблемами печінки. Вона отруїлася разом з чотирма дітьми, яких минулого тижня нагодувала юшкою з весняних грибів.

Симптоми отруєння – кволість та блювання – спершу проявилися у немовляти, потім уночі почало судомити його сестричку. Іще двом дітям стало зле на ранок.

Загалом у родині п’ятеро дітей. Найстаршого хлопчика, який живе з бабусею і грибної юшки не їв, соцслужби тимчасово вилучили із сім’ї. Родина перебуває на обліку в соцслужбі.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом злісного невиконання обов’язків із догляду за дітьми.

Читайте також:  Байден назвав Путіна “м’ясником”, Макрон цього не схвалює

Двох дітей поховають завтра, 4 травня.

Нагадаємо, трагедія сталася у селі Олександрівка Добрянської громади 26 квітня. Там мати нагодувала чотирьох дітей юшкою з грибами. 27 квітня двох дітей – 7-місячного Віктора і 5-річну Аліну – доправили непритомними до лікарні.

Вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні Аліна померла, у дівчинки відмовили внутрішні органи.

Як повідомляла ТСН, зле двом братикам і двом сестричкам стало після супу з першими весняними грибами, що дорослі назбирали в лісі поруч із домом.

“Самих грибів діти не їли, їли картоплю і юшку з картоплі. Я навіть уявити собі не могла, що таке може трапитися, ми не вперше беремо. Було все нормально до цього випадку”, – запевняє мама дітей Євгенія Алєксєєнко.

Лікарі вкотре попереджають, що гриби – не їжа для дітей.

“Гриби дуже важкі на шлунок, це по-перше, по-друге, багато ж грибів дійсно умовно їстівних і їх треба добре знати, щоб правильно збирати, обробляти і правильно готувати”, – каже завідувачка відділення анестезіології і інтенсивної терапії Чернігівської обласні лікарні Ольга Балан.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: