facebook

Пoмeрлa королева Великої Британії Єлизавета ІІ

Сьогодні, 8 вересня, у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ. Про це повідомляється на офіційній сторінці Букінгемського палацу у Twitter.

Пише - джерело.


Про погіршення самопочуття монарха стало відомо сьогодні вранці. У замок Балморал у Шотландії, де королева перебувала під контролем лікарів, терміново з’їхалися її діти – принци Чарльз, Ендрю, Едвард та принцеса Анна. Також повідомлялося, що до смерті королеви її встиг відвідати принц Гаррі, незважаючи на його складні стосунки із королівською родиною.

Букінгемський палац повідомив про смерть монарха о 20:30 за Києвом.

The Queen died peacefully at Balmoral this afternoon.

The King і The Queen Consort буде залишатися на Balmoral цього тижня і буде відновити до Лондона. pic.twitter.com/VfxpXro22W

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 8, 2022
Єлизавета II народилася у 1926 році в сім’ї герцога та герцогині Йоркських. Її коронація відбулася 2 червня 1953, хоча королевою вона стала відразу після смерті свого батька в лютому 1952 року. Правлячи країною протягом 70 років, Єлизавета II стала рекордсменом за терміном перебування на престолі та найстарішим правителем у світі. За час її монархії у Британії змінилося 15 прем’єр-міністрів.

Читайте також:  Крим – це Україна! Байден зробив гучну заяву про Росію

Після смерті королеви першим у черзі на престол – старший син Єлизавети II та принца Філіпа 73-річний принц Чарльз. Варто зазначити, що принц Уельський давно виконує багато доручень королеви від її імені.

У той же час, багато експертів вважають, що правління Чарльза якщо й матиме місце, то триватиме недовго через його вік. Тому, ймовірно, наступним королем Британії незабаром стане старший син Чарльза та принцеси Діани принц Вільям.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: