facebook

Помер прикарпатський композитор Василь Стецик

На 79 році життя помер відомий композитор, почесний громадянин Долини Василь Стецик.

Пише - джерело.

Про це повідомили у долинській міській раді.

«Висловлюємо рідним наші співчуття, схиляємо голови перед заслугами і здобутками та пам’яттю одного з кращих синів Долини. Нехай продовжиться його мелодія в садах Небесної вічності», – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Василь Стецик – музикант, композитор, пропагандист української музичної культури народився 31 січня 1942 р. в покутському селі Вовчківці, що за декілька кілометрів від Снятина.

З юних літ заслуховувався стрілецькими та повстанськими піснями, а також весільними та святковими мелодіями.

Після закінчення навчання в Івано-Франківському педагогічному інституті ім. В. Стефаника Василь Стецик поповнив когорту творчих працівників Долинського РБК – це було в 1964 р. Тут він працював з такими талановитими людьми сцени, як Ю.Соловій, А. Зібаровська. Вони зуміли розпізнати талант і вплинути на його подальшу долю. Він акомпанував ансамблю танцю «Веселка» та хоровій капелі «Верховина», солістам М. Ковтку і М. Буник.

Читайте також:  Депутати Франківської райради висловили співчуття колезі, в якого COVID-19 забрав дружину, сина і невістку

У 70-их рр. вперше в Долині Василь Стецик організував молодіжний вокальний інструментальний ансамбль. Саме в Долинському РБК, в 1977 р. він створив оркестр народних інструментів, в якому об’єднав талановитих музикантів, музика якого з перших своїх виступів заполонила серця глядачів. В 1980 р. оркестру присвоєно звання «Народний».

Пізніше Василь Стецик написав власні обробки для оркестру, підготував оркестровки для ансамблю танцю «Веселка». Разом з ними колектив мав честь представляти мистецтво Прикарпаття на Полтавщині, в Новгороді, Москві, Криму, Молдавії, Прибалтиці.

Згодом Василь Прокопович перейшов працювати художнім керівником Будинку техніки підприємства «Долинанафтогаз».

22 листопада 1989 р. йому присвоєно звання «Заслужений працівник культури України».

У Будинку техніки він створив чоловічий ансамбль «Байрак», з яким зумів завоювати шану і визнання «Народний аматорський».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: