facebook

Помер легендарний Герд Мюллер

На 76-му році життя помер легендарний футболіст “Баварії” Герд Мюллер. Трагічну новину підтвердила пресслужба мюнхенського клубу.

Пише - джерело.

Герд Мюллер

Причина смерті не називається. Найкращий форвард в історії Німеччини з лютого 2015 року перебував у будинку для інвалідів та людей похилого віку. У Мюллера була діагностована хвороба Альцгеймера.

Герд Мюллер (2014 рік)

“Сьогодні світ ФК “Баварія” зупинився. Клуб і всi його фанати оплакують Герда Мюллера, який помер вранці у неділю у віці 75 років”, – йдеться в тексті повідомлення.

Мюллер є чемпіоном світу і Європи, триразовим володарем Кубку європейських чемпіонів. Грав на позиції нападника за мюнхенську “Баварію” і збірну ФРН. Один із найкращих бомбардирів в історії футболу.

Читайте також:  Українська біатлоністка тріумфувала у спринтерській гонці у Фінляндії

За свою кар’єру тричі вигравав Кубок ФРН, по разу Кубок Кубків УЄФА і Міжконтинентальний кубок. Семиразовий володар титулу “Найкращий бомбардир чемпіонату ФРН”, дворазовий володар Золотої бутси (1970, 1972) і володар Золотого м’яча (1970).

Герд був невеликим, присадкуватим щільно збитим гравцем, не схожим на швидкого бігуна. Однак він умів надзвичайно швидко прискорюватися на невеликі відстані, відмінно грав головою і мав феноменальне гольове чуття.

Виступав у 1963-1964 роках за ТСВ-1861 з Нердлінгена, а в 1979–1982 роках за американські “Форт-Лодердейл Страйкерс” і “Сміт Бразерс Лаундж”.

З 1964 по 1979 року в складі “Баварії” провів 453 матчі, в яких забив 398 голів

За свою кар’єру зіграв у 1216 офіційних і товариських матчах за всі клуби і збірну, забивши 1461 гол.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: