facebook

Польща змінює умови: що зміниться для українських заробітчан після Нового року

У Польщі вже не залишилося жодного великого підприємства, де б не працювали українці

Пише - джерело.

Понад 80% українських заробітчан, які вибирають для роботи Польщу, найчастіше їдуть туди через вищу зарплату, ніж їм могли б платити в Україні.

Про це розповів генеральний директор компанії із працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич.

“Чи будуть українці й надалі обирати Польщу як країну трудової міграції залежатиме від того, чи спростять процес працевлаштування і запропонують вищі зарплати західні сусіди Польщі”, – каже Богдевич.

З Нового року у Польщі підвищується мінімальна погодинна ставка оплати праці. Тож у середньому українці зароблятимуть у Польщі на 2 тис. грн більше.

Нині на польських фабриках та заводах українським заробітчанам платять 25-40 тис. гривень та вище.

Читайте також:  В Стратегічному командуванні США розповіли про хлопця з Коломиї

До речі, незважаючи на те, що кількість легально працюючих українців у Польщі рекордна, робочих рук однаково не вистачає. Ще восени Польща відчувала гострий дефіцит працівників.

Які країни українці обирають для заробітків
Лідерами серед напрямків трудової міграції з України є Німеччина, Польща та Чехія. Серед чоловіків найбільш популярні напрямки – Британія та Канада, а серед жінок – Італія та Іспанія.

Згідно з результатами опитування, до Німеччини на роботу поїхали б 37% українців, до Польщі – 31%, Чехії – 20%, Італії – 16%, Канади – 11%, Великої Британії – 10%, США – 9%, Іспанії – 7% , в Ізраїль та РФ – по 6%.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: