facebook

Поліція оголосила у розшук депутата Загвіздянської громади, якого підозрюють у привласненні 1,5 мільйона гривень освітянської зарплати

Поліція оголосила у розшук депутата, який перерахував собі 1,5 мільйона гривень освітянської зарплати.

Пише - джерело.

Депутата Загвіздянської громади Дмитра Шкаврітка оголосили у розшук за підозрою у розкраданні зарплат вчителів та переховуванні від слідства.

На сайті громади вказано, що Шкаврітко є діючим депутатом та екссекретарем Загвіздянської сільської ради. На вибори він йшов самовисуванцем, крім того подавав свою кандидатуру і на посаду голови громади, але набрав лише 3% голосів. Втім довіри 42 мешканців громади, які проголосували за Дмитра Шкаврітка на 2 виборчому окрузі, вистачило, щоб він став депутатом громади.

Уже через півроку свого другого депутатства Дмитро Шкаврітко розпочав свою мільйонну аферу – за два роки він провів маніпуляції із нарахуванням та виплатою заробітної плати призначеної для освітян.

Свою схему він провернув одразу в кількох навчальних закладах – ліцеях в Лисці, Загвізді та Стебнику. Одну з них викрили тисменицькі поліцейські спільно з співробітниками кіберполіції в області.

«В ході досудового розслідування встановили, що протягом 2022-2023 років 32-річний мешканець Івано-Франківського району, шляхом маніпуляцій в електронній системі дистанційного обслуговування клієнтів одного з банків, проводив незаконні фінансові операції одного із навчальних закладів області. Підозрюваний, увійшовши в довіру до керівника навчального закладу, отримав ключ з електронним цифровим підписом та ідентифікатором доступу до системи дистанційного банківського обслуговування клієнтів. Опісля фігурант формував електронні документи на переказ та вносив завідомо неправдиві дані про нарахування собі заробітної плати, хоча жодного відношення до освітнього закладу не мав», – йдеться у повідомленні поліції.

Читайте також:  “Пийте чай”, – у Коломиї помер чоловік, якому медики рекомендували залишатися дома

Стосовно цього навчального закладу – йдеться про незаконне заволодіння бюджетними коштами ліцею на суму понад 100 тисяч гривень, які призначалися для виплати заробітної плати працівникам. Втім загалом Дмитро Шкаврітко встиг перерахувати на свої банківськи картки та рахунки ще двох осіб близько 1,5 мільйона гривень освітянських коштів.

Як повідомляє Курс на посаді бухгалтера Дмитро Шкаврітко з липня 2021 року до квітня 2023 року вносив недостовірні дані у відомість виплат заробітної плати працівникам Лисецького ліцею. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження 21 квітня 2023 року. Втім приблизно в цей час «депутат-аферист» і зник – не тільки з поля зору поліції, його не бачили в рідному Загвізді ще з весни. Подейкують, що втік за кордон. Підозру Шкаврітку передавали заочно – через його батьків.

На сайті МВС Дмитро Шкаврітко фігурує як «особа, яка переховується від органів досудового розслідування».

Версіям вдалося з’ясувати, що Шкаврітко також є в базі корупціонерів. В 2019 році секретаря Загвіздянської сільської ради суд визнав винним у вчиненні двох адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією із накладенням штрафу 850 та 2550 гривень. Йдеться про несвоєчасне подання декларацій та невиконання приписів Національного агентства з питань запобігання корупції.

В жовтні 2020 року депутати Загвіздянської громади проголосували за те, щоб достроково припинити повноваження секретаря Загвіздянської сільської ради Дмитра Шкаврітка через ненадання згоди на проведення спеціальної перевірки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: