facebook

Покращення якості медичної допомоги: Директор ЦМКЛ Тарас Масляк про міжнародне співробітництво та спільні проєкти з ЄС

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня (ЦМКЛ) виграла міжнародні гранти і зараз активно бере участь у проєктах Європейського Союзу, які сприятимуть підвищенню рівня та якості надання медичної допомоги.

Планами співпраці з європейськими партнерами ділиться директор ЦМКЛ Тарас Масляк.

Пише - джерело.

1 проєкт – ELISAH. Його метою є зменшення випадків раку молочної залози. Головний партнер ЦМКЛ – Національний інститут онкологічних захворювань.

«Будуть проаналізовані фактори ризику виникнення цього онкозахворювання такі як навколишнє середовище та стиль життя жінок, які проходять мамографію. Через опитування та здійснення кабінетних дослідження відбуватиметься збір статистичних даних. Наступним етапом буде поширення інформації про мінімізацію ризиків виникнення раку молочної залози через проведення інформаційної кампанії та роботу мобільного застосунку (спеціалізоване меню та поради)», – розповідає Тарас Масляк.

2 проєкт – INTERACT2. Головний партнер ЦМКЛ – Європейська організація з питань ракових захворювань (Бельгія).

«Мета – сприяння пацієнтоорієнтованому підходу до надання якісної онкологічної допомоги та досягнення найкращих результатів лікування пацієнтів. В рамках цього проєкту наша лікарня приєднається до мережі організацій ЄС, які займаються питаннями ракових захворювань», – говорить Тарас Масляк.

3 проєкт «Покращення безпеки здоров’я в Лошицькому районі та місті Івано-Франківськ», що фінансується в рамках програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027. Головний партнер ЦМКЛ – Незалежний центр охорони здоров’я в Лошиці (Польща). Нещодавно директор лікарні Тарас Масляк спільно з проєктним менеджером Валентиною Шуляк здійснили дружній візит для обговорення планів подальшої співпраці з партнерами.

«Для ЦМКЛ будуть закуплені дві сучасні машини швидкої допомоги (один автомобіль буде оснащений мобільним рентгенівським апаратом для швидкої діагностики ще до прибуття пацієнта до лікарні.). Також планується проведення інформаційних заходів та спільні активності з польськими колегами», – розповідає директор лікарні.

4 проєкт – «HealthGuard: Транскордонне партнерство для покращення управління інфекційними захворюваннями та надання невідкладної медичної допомоги». Головний партнер ЦМКЛ – Муніципальна лікарня Сігету Мармацієй (Румунія)

Читайте також:  Списки боржників за квартплату калуського ЖЕО можуть передати колекторам

Тарас Масляк розповідає: «Цей проєкт спрямований на мінімізацію поширення інфекцій, зниження рівня смертності та підвищення стандартів охорони здоров’я, зосереджуючись на підвищенні кваліфікації медичного персоналу та відділень невідкладної допомоги. HGuard має на меті докорінно змінити нинішню ситуацію в галузі охорони здоров’я шляхом покращення критично важливої інфраструктури невідкладної допомоги, проведення воркшопів, запуск інформаційних кампаній та сприяння регулярним зустрічам і конференціям з питань транскордонного співробітництва».

Директор ЦМКЛ Тарас Масляк також відзначає: «Лікарня зараз активно розвивається завдяки міжнародним проєктам в тому числі, ми вчимось нового і запозичуємо досвід, а також ділимось своїми напрацюваннями з європейськими колегами».

The post Покращення якості медичної допомоги: Директор ЦМКЛ Тарас Масляк про міжнародне співробітництво та спільні проєкти з ЄС appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: