facebook

Після повернення з-за кордону дитину можна зарахувати в ту саму школу: пояснення МОН

Потрібні предмети до зарахування школярі можуть скласти додатково та продовжити вчитися в Україні.

Пише - джерело.

У Міністерство освіти і науки зробили детальне роз’яснення щодо зарахування до шкіл дітей після повернення в Україну.

«Дитину можуть зарахувати:

у ту ж школу, де вона навчалася;
до будь-якої іншої на вибір батьків/опікунів.
Як зараховують результати навчання?

На підставі інформаційної довідки, що містить результати навчання (зараховують предмети, які є у навчальному плані як закордонної, так і української школи).
За відсутності інформаційної довідки, дитина може скласти річне оцінювання з усіх предметів до початку або впродовж навчального року.
Які документи підтверджують завершення навчання?

Якщо дитина здобула базову/повну загальну освіту за кордоном і отримала відповідні документи, – вони визнаються законодавством України.
Якщо дитина, перебуваючи за кордоном, навчалася в ліцензованому українському закладі освіти (зокрема дистанційно та екстерном), вона отримує свідоцтво про здобуття певного рівня загальної середньої освіти єдиного державного зразка України.
Якщо дитина не отримала документ про здобуття освіти, вона може скласти підсумкове річне оцінювання в одному з українських закладів освіти екстерном і отримати документ про освіту українського зразка.
Що робити з інтегрованими предметами (наприклад, якщо в школах за кордоном замість фізики та хімії викладають загальний предмет science або інші)?

Читайте також:  Фонд оплати праці вчителів зростає через змішане навчання

Такі предмети зарахують, якщо в довідці буде перелік тем, які дитина вивчала. Якщо ні, тоді дитина складе оцінювання з цих предметів.

Які предмети потрібно перездавати?

Оцінювання проводять із тих предметів, яких не було у школі за кордоном. Зазвичай це українська мова та література, історія України, географія України.

Школа не може відмовити у зарахуванні дітей. Потрібні предмети до зарахування школярі можуть скласти додатково та продовжити вчитися в Україні», – повідомили на урядовому порталі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: