facebook

Після паводку на Прикарпатті зросла статистика зміїних укусів

Після червневих паводків на Прикарпатті гадюки почали частіше кусати людей.

Пише - джерело.

Про це в ефірі Суспільного повідомила керівниця пресслужби управління ДСНС в Івано-Франківській області Христина Перцович, пише Фіртка.

“Знаємо, що змії люблять вологу, тому у нас на Західній Україні, безпосередньо на Прикарпатті, таких випадків є багато”, – сказала вона.

Найбільше зареєстрованих випадків укусів змій у Долинському районі. Три роки поспіль на жителів Долинщини припадає 25 відсотків усіх звернень. Також багато змій на Калущині, Яремчанщині, Верховинщині та у Болехові.

В останні роки на Івано-Франківщині не було смертельних випадків від укусів змій, каже начальниця відділу медицини катастроф департаменту охорони здоров’я ОДА Лідія Сенюта.

“Торік у нас було 32 звернення з приводу укусів гадюк, цьогоріч маємо вже 16. Якщо у липні було вісім, то за десять днів серпня ми маємо вже чотири. Є тенденція до наростання. Враховуючи, що 11-13 серпня у нас оголосили високий рівень пожежної небезпеки, то спека, знову ж таки, – умови для збільшення кількості укусів”, – розповідає Сенюта.

Читайте також:  “Долар стрімко подорожчає?”: фахівці пояснили, чого чекати від курсу валют в кінці лютого та на початок березня

Станом на 11 серпня на Франківщині є 19 доз сироватки проти зміїної отрути. Їх придбало і розподілило по областях Міністерство охорони здоров’я України. Чотири дози знаходяться в обласній клінічній лікарні, решту – у долинській, снятинській, коломийській, яремчанській лікарнях і в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1.

“Сироватку, а вірніше – анатоксин, проти зміїної отрути бажано використати якнайшвидше, бо найтяжчі прояви є перші дві години з моменту укусу, а далі вже за 6-12 годин іде виведення отрути з організму”, – розповідає Лідія Сенюта.

Якщо потреба в антитоксині є в іншому районі області, то його перерозподілять і передадуть туди, куди потрібно, запевняє медик.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: