facebook

Пільги на проїзд монетизують: деталі від уряду

Міністерство соціальної політики України розробило законопроєкт про форми надання пільг на проїзд.

Пише - джерело.

Міністерство соціальної політики України планує монетизувати пільги на проїзд для українців. Відповідний механізм пропонується запровадити місцевій владі.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна.

За її словами, міністерство розробило законопроєкт, який передбачає, що місцева влада своїми рішеннями визначає форми надання пільг на проїзд, у тому числі в монетизованому вигляді.

«Необхідно спонукати місцеві влади впроваджувати засоби обліку фактично наданих пільг», – каже Лазебна.

При цьому міністр зазначила, що цей процес поки що йде важко.

«Але ми запропонуємо механізми, як монетизувати пільги на проїзд, хочемо дати громадам алгоритм, як це зробити. Є 2,4 млн осіб, які мають пільговий проїзд згідно із законодавством. Ми за те, щоб ці пільги залишалися», – заявила вона.

Читайте також:  Викрали, утримували у підвалі, а потім закопали: двоє чоловіків вбили 11-річного хлопчика у Запорізькій області

У Мінсоцполітики вважають необхідним домовлятися з цього питання з головами громад. «Ми працюємо з Асоціацією міст України, вони підтримують такий порядок денний, але все одно питання поки йде важко», – додала Лазебна.

Раніше повідомлялося, що Кабмін підготував новий порядок монетизації пільгового проїзду. Пільги з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах хочуть надавати в готівковій формі в разі прийняття такого рішення місцевими органами влади.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: