facebook

Пільгова пенсія: деякі категорії українців зможуть оформити особливі виплати

У мережі з’явилася несподівана інформація щодо пенсійних виплат українцям. Є відомості, в яких йдеться про те, що українці, які перебували в російському полоні, можуть розраховувати на спеціальну пільгову пенсію.

Пише - джерело.


Відповідну публікацію опублікували на порталі «zn»

У Пенсійному фонді України заявили, що весь період, який українці провели у російському полоні, буде зараховано до трудового стажу. Це враховується у Законі України від 26.01.2022 № 2010-ІХ “Про соціальний та правовий захист осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої волі внаслідок збройної агресії проти України та членів їх сімей”. Цей закон набув чинності 19 листопада 2022 року.

Читайте також:  Краще пізно, ніж ніколи: У Запоріжжі викинули новорічну ялинку

«Громадяни України, щодо яких згідно із Законом України № 2010-ІХ встановлено факт позбавлення особистої волі внаслідок збройної агресії проти України, підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню», – повідомляється у Пенсійному фонді України.

Крім цього, держава оплачує виплати протягом півроку після того, як українця було звільнено від російського полону.

Також цей закон враховує весь період, який українець провів у полоні. Це говорить про те, що буде зараховуватися трудовий та страховий стаж у вигляді шкідливих умов, що дає право українцю на додаткові пільгові пенсійні виплати.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: