facebook

Підвищення тарифів на газ неминуче. Коли українці побачать нові тарифи у квитанціях

Іншого сценарію як перехід до ринкових цін на газ не передбачається

Пише - джерело.

Ринкове регулювання цін на газ – єдиний варіант для нормального функціонування галузі.

Галузь страждає від того, що багато років тарифи не ринкові, немає компенсації цих тарифів, немає дисципліни розрахунків. Це грудка снігу, яка постійно накопичувалася, а ми продовжуємо її котити, – каже очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов в інтерв’ю для Forbes.

На його переконання, місцева влада розуміє це. Адже тарифи мають бути обґрунтованими й забезпечувати нормальну роботу ТЕЦ.

Безумовно, ми не будемо підвищувати тарифи під час війни. Це абсолютно правильно, бо ми маємо підтримувати людей. Після перемоги у нас єдиний шлях – ринок, – пояснює Чернишов.

Читайте також:  Cубсидії та тарифи у новому опалювальному сезоні: що зміниться

Крім того, переходу до ринкового регулювання цін на газ вимагають й іноземні партнери України, зокрема один з найбільших кредиторів МВФ. Але при цьому іноземні партнери не вимагають якихось конкретних часових меж.

Але я думаю, що строки в один-три роки реалістичні. Поступовий перехід з обовʼязковою підтримкою тих, хто цього потребує, через адресну монетизацію субсидій.

 

Це буде ціна, яка сформується на українському ринку. У нас є власний видобуток, ми не маємо залежати в тарифоутворенні від імпорту, – пояснює голова «Нафтогазу».

На думку Олексія Чернишова, ціна на газ для українців буде доступною та справедливою, коли Україна повністю забезпечить свої потреби газом власного видобутку.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: