facebook

Підвальним приміщенням франківської Ратуші дадуть “друге життя”. ФОТО

Сьогодні, 28 січня, у приміщенні Краєзнавчого музею відбувається відкрите засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності.

Пише - джерело.

Так, перед початком конференції головний архітектор показав підвальні приміщення Ратуші. Як розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Володимир Ідак, підвальні приміщення Ратуші  просто пустують і добре було б пристосувати їх до потреб міста.

“Це приміщення було за радянської влади підписано грифом “секретно”. Такої конструкції в західній Україні ніде більше немає, хіба що вокзал у Львові. Мова йде про крило підвалу залізобетонної конструкції. Кожне крило – різне”, – розповів Володимир Ідак.

“Перекриття тонке та колони у підвалах встановленні неправильно. Усі 4 крила по-різному залиті. За Радянського Союзу було встановлено дві колони, проте їх знесли через неправильний проект. Перекриття у підвалі зроблені у 2005 році. Проте є і автентичні”, – розповідає Володимир Кочмар, головний архітектор.

Читайте також:  На Івано-Франківщині планують відремонтувати 60 кілометрів місцевих доріг

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: