facebook

Підмило опору: у Франківську на пасічнянському мості заборонять рух вантажівок та обмежать швидкість

Комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської міської ради прийняла рішення заборонити рух транспорту вагою понад 24 тонни на мості по вулиці Галицькій та обмежити швидкість руху до 40 км за годину

Про це йшлося сьогодні на засіданні, інформує кореспондент Фіртки.

Пише - джерело.

«Міст на вулиці Галицькій перебуває на балансі МДК. Є два технічні звіти від 2016 року і останній проводився декілька тижнів назад. Ще у 2016 році міст визнано обмеженопрацездатним, він не був аварійним, але потребував ремонту. Після повені відбулося підмивання другої опори. На даному етапі ніхто не може сказати як себе поведе опора у майбутньому. Фахівці дають рекомендацію обмежити рух транспорту понад 24 тонни цілодобово, а також обмежити рух швидкості не більше 40 км/год. Для того, щоб не допустити катастрофи треба вжити ці заходи», – розповів Віталій Бурко.

Комплекс першочергових заходів вартуватиме приблизно 19 млн грн. Йдеться про заходи, які необхідні для нормального функціонування моста.

“Ставимо обмеження 24 тонни. На в’їздах у місто є знаки про заборону в’їзду вантажних автівок з табличками часу. Ми можемо забрати таблички і показати можливість об’їзду. Наразі це об’їзд через Лисець. Патрульна поліція буде контролювати ситуацію”, – зазначив Віталій Слівінський, представник УПП.

Читайте також:  В Івано-Франківську скасували тендер на будівництво моста на Пасічну

Стан моста буде визнано обмеженопрацездатним з 26 серпня.

Варто нагадати, рік тому фахівці наголошували, що завершується термін придатності моста, який з’єднує мікрорайон Пасічна з Івано-Франківськом. Тисячі мешканців можуть залишитися, де-факто, «відрізаними від світу».

У 2021 році пішохідно-автомобільний міст будуть змушені закрити на капітальний ремонт.

За підрахунками фахівців, до 90% мостів, що розташовані на території Прикарпаття, потребують капітального ремонту. У цьому ж списку знаходиться й багатостраждальний міст, що з’єднує мікрорайон Пасічна й основну частину Івано-Франківська.

Інфраструктурна споруда була збудована ще у далекому 1969 році й пережила Хрущова, Брежнєва, Берлінську стіну й розвал СРСР. Однак, за цей час жодного разу капітального ремонту не відбувалось.

Відповідно до технічної документації, у 2021 році завершиться експлуатація мосту. Після цього кожен перетин об’єкту стане ризикованою справою. І це стосується як автомобілістів, так й пішоходів. Вже зараз місцями крізь дірки в асфальтобетонному покритті видніється річка.

Міській владі, попри усі намагання латати ями і деформаційні шви, не вдається підтримувати міст в постійному притомному стані. А ці регулярні косметичні ремонтні роботи не впливають на загальний технічний стан.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: