facebook

Під Полтавою від COVID-19 померла молода породілля: передчасно народила і перебувала на ШВЛ

У Кременчуці Полтавської області у лікарні померла 23-річна породілля з COVID-19. Зазначається, що жінка знаходилась у важкому стані.

Пише - джерело.

Про це під час засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної ситуації повідомила віце-мерка Ольга Усанова, пише “Кременчуцька газета”.

Так, у лікарні “Правобережна” померла 23-річна породілля, у якої діагностували коронавірус. Зокрема, на той момент у медзакладі перебувало 10 вагітних жінок чи породіль із COVID-19 – одна з них у важкому стані.

Жінка потрапила до лікарні із двобічним запаленням легень та тривалий час перебувала на апараті штучної вентиляції легень. Згодом вона передчасно народила дитину шляхом кесаревого розтину.

Читайте також:  На Прикарпатті застрелився власник готелю (ПОДРОБИЦІ)

Дитина здорова, але життя молодої мами медикам врятувати не вдалось.

Чи можуть вагітні вакцинуватись від коронавірусу
Вагітні жінки мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 у порівнянні з невагітними. Зокрема, вагітні частіше потрапляють до реанімацій та під апарат ШВЛ.

Окрім того, вакцинація під час вагітності на будь-якому терміні не має негативного впливу на плід чи на майбутню матір і не несе ризику зараження. Тому вакцинація захищає від важкого перебігу коронавірусу.

Однак, вагітним рекомендовано робити вакцини на платформі мРНК – в Україні це Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: