facebook

Перший в Україні підтверджений випадок коронавірусу виявили у Чернівцях

В Україні зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус. Як розповів на брифінгу 3 березня заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, родина з Чернівецької області – чоловік та жінка – приїхали з однієї з країн, де зафіксовано спалах Covid-2019, пише ВВС.

Пише - джерело.

При в’їзді в Україну у них перевірили температуру, після чого вони були вдома на самоізоляції. 29 лютого у чоловіка виникли додаткові симптоми, схожі на коронавірус. За ним виїхала спеціальна швидка допомога і доставила її до інфекційної лікарні Чернівців. Там у нього взяли необхідні аналізи та проби, які підтвердили 3 березня коронавірус.

Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька на Facebook уточнила, що на коронавірус захворів чоловік, він повернувся з Італії.


«Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. За підсумками ранкового огляду – температури немає, скарги на сухий кашель. Рентгенологічно ознак пневмонії немає. Зразок відправлено для остаточного підтвердження до Лондона. В області відповідні фахівці здійснюють увесь спектр протиепідемічних заходів та відстеження контактів», – поінформували в Центрі громадського здоров’я.

Читайте також:  Жінка народила немовля із третьою рукою, що росте зі спини: фото з дуже рідкісним явищем

За словами Віктора Ляшка, наразі МОЗ працює з тими, хто контактував із хворим чоловіком – їх є небагато.

«Система продемонструвала свою готовність до першого випадку. Жодних екстремальних чи надзвичайних подій не сталося. Ми перебуваємо у тій же самій фазі розвитку епідемії, коли говоримо, що в нас реєструються поодинокі випадки завезених випадків коронавірусної інфекції. У подальшому в нас є відпрацьований алгоритм, що ми робимо, коли буде зафіксована внутрішньокраїнна передача і коли буде поширення за межі певної адміністративної території», – сказав Ляшко.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: