facebook

Перший сніг вже незабаром накриє Україну: Сильним морозам таки бути

На зиму цього року українці очікують з особливими відчуттями: росія намагається всіляко залишити нашу країну без тепла та електропостачання. Українці, звісно, вистоять, але економити на теплі все ж доведеться. Тому питання погодних умов доволі актуально. Зараз ніхто б не заперечував проти теплої зими та сухої осені. Синоптики ж дали свій прогноз.

Пише - джерело.


Як розповів “РБК Україна” очільник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, з 22-23 жовтня в Україну після періоду похолодання повернеться тепло.

Тобто українцям ще варто чекати на одне “бабине літо”

За словами синоптика, не виключено, що вже в листопаді падатиме перший сніг. Ймовірність – велика, але переважно це мокрий сніг, який, як правило, не буде лежати.

Читайте також:  До України повертається сильний сніг та хуртовини

А от до кінця жовтня снігу в Україні не буде. Звісно, крім Карпат, де перший сніг почав падати вже у вересні.

Де будуть сильні морози

Микола Кульбіда говорить, що виходячи із погоди взимку в попередні сезони, суворої холоднечі в Україні й цього року не буде. Звісно, ймовірність короткочасних похолодань є.

“Можливі дуже короткочасні періоди з морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на Сході. Така ймовірність є. Але ці морози будуть короткочасні, вони не затримаються на довго”, – каже експерт.

Загалом же температурний режим взимку буде дещо вищий за норму.

За даними синоптиків Gismeteo, перший сніг і навіть денні морози ймовірні вже в останній декаді листопада. До цього часу суворих холодів не очікується.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: