facebook

Переведення годинника в Україні на зимовий час 2022: названа чітка дата

Щороку наприкінці жовтня Україна переходить на зимовий час – стрілки годинника переводяться на одну годину назад. У нашій країні вже давно кажуть про скасування цієї практики, а тим часом всі українці продовжать переводити стрілки годинників восени та навесні.

Пише - джерело.


Двічі на рік в Україні переводять годинники: восени та навесні. На це є кілька причин: відповідність біологічного часу календарному та економія електроенергії.

В Україні традиційно на зимовий час переводять годинники в останню неділю жовтня. Тобто у 2022 році це потрібно буде зробити у ніч із 29 на 30 жовтня.

Читайте також:  “Жахлива аварія в Польщі: українців у мікроавтобусі госпіталізовано”

О 4:00 ранку 30 жовтня 2022 року стрілки годинника переводяться на одну годину назад. Важливо пам’ятати, що більшість електронних пристроїв перейдуть самостійно, але механічні або не підключені до Інтернету потрібно переводити вручну.

У Криму, а також на частині території Донецької та Луганської областей використовують місцевий час без сезонного переведення годинників.

Європа переводить час у 2022 році

За правилами Євросоюзу, перехід на зимовий час здійснюється в останню неділю жовтня. 30 жовтня о 04:00 стрілки годинника пересунуть на годину назад.

Переведення годинників у 2022 році відбувається: у країнах ЄС, Ізраїлі, Ірані, Австралії, Мексиці, Великобританії, США, Канаді.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: