facebook

Перед смертю шестирічна Аміна вкрала шматок хліба: прийомні батьки спалили та втопили тіло дитини

Суд виніс вирок прийомним батькам

Пише - джерело.

Влітку 2017 року ця історія вразила всю Україну. Тетяну та Юрія Кудрявцевих з Кривого Рогу, які заснували будинок сімейного типу і вважалися зразковими батьками, було затримано за наругу над тілом їхньої прийомної шестирічної доньки Аміни Менго.

Спочатку батьки самі заявили до поліції про зникнення дівчинки. Сказали, що малеча загубилася дорогою на вокзал. Пошуки тривали кілька днів, доки слідчі не з’ясували: Кудрявцеви самі спалили тіло мертвої Аміни та втопили останки у водоймі.

Як розповідали в поліції, під час допиту Юрій Кудрявцев зізнався, що Аміна померла, а вони з дружиною, злякавшись проблем з органами опіки, вирішили позбутися тіла дівчинки. Пізніше пакет з останками знайшли саме у тому місці, на яке вказав прийомний батько.

Експертиза підтвердила, що останки належать Аміні, і Кудрявцевим висунули підозру в нарузі над тілом дівчинки.

Що спричинило її смерть, залишалося невідомим. А самі Кудрявцеви після того, як у них з’явився адвокат, почали наполягати на своїй невинуватості. Дзержинський районний суд розглядав цю справу понад чотири роки і зараз виніс подружжю вирок.

Тетяні і Юрію Кудрявцевим дали по дев’ять років позбавлення волі. На подружжя надягли наручники в залі суду — під час судового слідства вони не перебували під вартою.

У ході слідчих дій правоохоронці встановили, що подружжя у лісосмузі спалило труп у металевому контейнері. Потім останки загорнули в поліетиленовий пакет, прив’язали його до шлакоблоку і викинули у водойму неподалік.

Крім шестирічної Аміни, у сім’ї Кудрявцевих виховувалися троє рідних та четверо прийомних дітей (зокрема і рідний брат Аміни Тимур Менго).

Аміна і Тимур жили у будинку сімейного типу Кудрявцевих з 2012 року. Їхня рідна мама Ілона поїхала за кордон, дітей лишила своїй мамі.

Бабуся дітей Елла Менго через поганий стан здоров’я змушена була віддати дітей до прийомної сім’ї. 16 травня 2012 року Кудрявцеви забрали Аміну і Тимура.

— З того часу така добра і дбайлива Тетяна раптом почала мене уникати, — згадує Елла Менго. — Скільки я просила її привезти дітей, та все було марно, у неї завжди були відмовки. То діти застудилися, то бояться сідати в машину… Коли Тетяна одного разу показала їхні фотографії, я жахнулася: діти так схудли! Але прийомна мати сказала, що вони просто… багато бігають у дворі.

Читайте також:  До України йде потепління до майже +20°: синоптики розповіли, де і коли покращиться погода

За словами Елли Менго, Кудрявцева намагалася оформити дітям інвалідність. Спочатку домагалася, щоб їх визнали розумово відсталими. Коли з цим діагнозом не вийшло, просила призначити Аміні групу через ревматизм. Знову нічого не вийшло. Тоді Тетяна сказала: у дітей карликовість. Мовляв, вони надто маленькі.

– Я пояснювала, що їхня мама Ілона в дитинстві теж була дуже малою. Дочка і зараз невисока — лише 150 сантиметрів, – каже бабуся дітей.

Але Тетяна запевняла, що це ненормально. Вона наполягла на тому, щоб дітей ввели в так звану клофелінову кому. Як мені пояснили лікарі, у стані коми беруть пункцію кісткового мозку. Я говорила Кудрявцевій, що в Аміни слабке серце, з нею не можна проводити таких експериментів.

«Не заважайте! — відрізала Тетяна. — Ми робитимемо те, що вважаємо за потрібне». А коли я почала обурюватися, Кудрявцева заявила: «Дітей ти більше не побачиш, навіть по телефону не почуєш!» Це було восени 2014 року. І з того часу я не чула ані Тимура, ані Аміночку…

— Провину вони так і не визнали, — продовжує Елла Менго. — Тетяна поводилася гордовито, побачивши мене посміхалася і награно закочувала очі. А Юрій минулого літа рибалив на тій водоймі, де вони втопили останки Аміни… Вони з Тетяною весь цей час перебували на волі. Одразу після затримання їхній будинок сімейного типу розформували. Рідних дітей забрав дідусь, батько Юрія, а прийомних — органи опіки.

Брата Аміни Тимура усиновили німці, які зараз живуть у Канаді. У цього подружжя є дві доньки.

Один із прийомних дітей подружжя розповів, що напередодні зникнення Аміни вона вкрала шматочок хліба, який їй не дозволяли, і їла його, сховавшись під столом. Тетяна побачила, вилаяла її та поставила в кут. Це був останній вечір, коли діти бачили Аміну живою.

Щодо Кудрявцевих, то вони мають намір подавати апеляцію.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: