facebook

Перебуває в термінальній комі: лікарі розповіли про стан дитини, з якої познущалися в Черкасах

У Черкасах 6-річний хлопчик, якого госпіталізували з гематомою головного мозку, відірваними губами та погризеними вухами, перебуває в термінальній комі. Його стан – стабільно важкий.

Пише - джерело.

Перебуває в термінальній комі: лікарі розповіли про стан дитини, з якої познущалися в Черкасах

Як розповіла лікарка-анестезіологиня обласної дитячої лікарні, де нині перебуває хлопчик, Світлана Федченко, діяльність його мозку дуже низька, дихання відбувається лише за допомогою апарату, передає Суспільне.

“Дитина під’єднана до апаратів, кровообіг підтримують медикаментами, організм не в силі підтримати тиск”, – розповіла лікарка.

Зазначимо, термінальний стан – це кінцеві стадії життя – преагонія, агонія і клінічна смерть. Під час термінальних станів відбувається розпад функцій серцево-судинної системи, дихання, центральної нервової системи, нирок, печінки, ендокринної системи, метаболізму.

Найважчою травмою, від якої залежить життя дитини, характеризують черепно-мозкову травму. За словами лікарки, йдеться про сильний забій мозкової тканини, показаний під час комп’ютерної томографії. Є також внутрішня та поверхнева гематоми, подряпини, дефекти шкіри, запальні процеси навколо вух та статевих органів.

За словами директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігоря Фесуна, відсутність частини органів у дитини – це травми незрозуміло коли отримані.

Читайте також:  Тримав немовля над балконом і погрожував викинути: нетверезий чоловік намагався позбутися однорічного малюка у Первомайську

Він також розповів, що супроводжувала в лікарню травмованого хлопчика бабуся з внучкою, а мати дитини з чоловіком нібито перебувають на операції в Києві. Бабуся приходить провідати онука зазвичай увечері – після 17:00.

Також до дитини навідувалися представники батьківського комітету класу. За словами класної керівниці Юлії Головкіної, батьки успіхами дитини цікавилися щодня, питали про оцінки.

“Хлопчик життєрадісний, світлий, завжди усміхнений, ладить з однолітками. Читає краще всіх у класі, гарно вирішує завдання. Творча, товариська дитина”, – розповіла педагогиня.

Нагадаємо: першим про те, що трапилося, написав депутат обласної ради Олег Петренко. Дитину знайшли у дворі будинку поблизу Дитячого парку. Там проживає літнє подружжя, якому хлопчик доводиться прийомним онуком (дитину усиновив син пенсіонерів). Він потрапив у лікарню з гематомою головного мозку, відірваними губами й частиною статевого органа, погризеними вухами, слідами від гасіння сигарет на тілі. Характер пошкоджень свідчить про тортури, а пролежні – що малолітній кілька днів лежав без тями.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: